ML Estonia mälestusnäitus Rahvusraamatukogus 28. septembril

ML Estonia hukust möödub tänavu 15 aastat

28. septembril möödub 15 aastat parvlaev Estonia hukust. Ühendus "Memento Mare" korraldab sel puhul mälestuskontserdi Tallinna Jaani kirikus ning Eesti Rahvusraamatukogus on Estonia-teemaliste raamatute ja esemete näitus.

estonia-malestusnaitus.jpg

Ühendus "Memento Mare", kuhu kuuluvad hukkunute omaksed, on igal aastal Estoniaga toimunut mälestanud. Nii sündmusterikkalt pole aga varem leinapäeva meenutatud. "Viisteist aastat on teatav ajaline märk ja soovime laiema kõlapinnaga eesti rahvale toimunut meenutada," põhjendab "Memento Mare" juhatuse liige Märt Raudsepp.

Mälestussündmused algavad pühapäeval, 27.septembril, kell 17.00 Tallinna Jaani kirikus. Mälestuskontserdil laulavad meditatiivsete kitarrihelide saatel Vox Clamantis ja Püha Miikaeli Poistekoor.

Peale kontserti, alates kell 18.30 kuni laeva teekonna lõpuni kell 02.03, on igal inimesel võimalik süüdata küünal Estonia mälestusmärgi juures. Taustal kõlab Liis Jürgensi õrn elektroakustiline kompositsioon.

Laevahuku päeval, 28. septembril toimub kell 12.00 Rannavärava mäel Estonia mälestusmärgi juures mälestusteenistus ja pärgade panek. Talitust viib läbi õpetaja Jaan Tammsalu. Kell 16.00 kogunetakse sõnavõttudeks Rahvusraamatukogu näituse "Reisilaev Estonia kirjas ja meeles" juures. Näitus kajastab Estonia-teemalisi raamatuid ja mälestusesemeid ning jääb raamatukogu fuajees avatuks 2. oktoobrini.

Näitusest lähemalt loe http://www.nlib.ee/104451

Lisainfo:

Mälestuskontserdi kohta:

Astrid Raja
Muusikaühing Crescendo
Tel: +372 56 507 848
E-post: astrid@crescendo.ee
www.crescendo.ee

Rahvusraamatukogu näituse kohta:

Anneli Kuiv
Tel: +372 6307 126, +372 50 183 83
E-post: anneli.kuiv@rahvusraamatukogu.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.