Lõuna Tšehhis Lipno järvel, mida kutsutakse Tšehhi mereks, toimusid 24.-28 augustil RS Feva klassi kahepaatide 2022 Euroopa meistrivõistlused

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 31.08.2022

2022 RS Feva Euroopa meistri tiitli pälvis Itaalia paatkond (14 punkti), hõbedale tuli Tšehhi paatkond (22 punkti) ning Euroopa meistrivõistluste pronksi (25 punkti) tõid koju eestlased Kaito Haamer ja Pärtel Orusalu !!!

Poiste kommentaar: võistlus oli väga pingeline ja esimesed 10 paati olid väga kiired ja võrdsed.

Võistlesid kokku 79 paatkonda 8 riigist: Tšehhist, Slovakkiast, Itaaliast, Ungarist, Inglismaalt, Hollandist, Leedust ja Eestist. Kõige arvukamalt olid esindatud Tšehhi, Itaalia, Ungari ja Leedu.

Võistlusolud olid muutliku ja nõrga tuule tõttu keerulised. Neljast võistluspäevast õnnestus võistelda kahel ja kokku peeti kuus sõitu. Esimese päeva järel tõusid Kaito ja Pärtel itaallaste järel teisele kohale.

Teisel päeval mindi püsiva tuule lootuses alles õhtul kell neli veele, kuid sõitu siiski teha ei õnnestunud. Kolmas päev oli pikk ja ärev, üldiseid tagasikutseid oli kolm, millele järgnes must lipp. Lisaks kaks sõidu katkestust ja kaks edasi lükkamist. Stardiliini asukohta järvel muudeti neli korda. Pärast kaldale tulekut ja supi söömist mindi õhtul kell viis uuesti veele, et proovida ka võistluste seitsmes sõit ära teha, mis kahjuks siiski ebaõnnestus.

Cerna v Posumavi jahtklubi oli suurepärane võõrustaja. Korraldus ja infovahetus olid professionaalsel tasemel, samuti toitlustus. Päev läbi pakuti kõigile õunu ja mahla, võistlejatele jogurtit ja suupisteid. Õhtusööki sõid kõik võistlejad koos, mis oli suurepärane võimalus rahvusvaheliste sõprussuhete ja tutvuste loomiseks.

Uku Kuusk Purjespordikooli RS Feva sõitjad ON Euroopa tasemel!

Tekst: Tõnis Haamer
Postituse pildid: Martina Toušková Barnetová ja Tõnis Haamer

Vaata lisaks pilte: https://www.facebook.com/1563208813945177/posts/3151700738429302

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.