Vene 23 Båt paadimess

Helsingi paadimess Vene 23 Båt on tõeline veesõidukitealane suursündmus. Peale kaheaastast sunnitud pausi on külastajad oodatud 52. korda toimuvale messile. Korraldajate hinnangul on tegu Põhja-Euroopa  suurima mere-teemalise messiga. Paadimess on kauaoodatud üritus, kus kohtutakse tuttavatega, tutvutakse uute toodetega ja sooritatakse oste. Sel aastal pakub programm olulist teavet ka paadisõitjatele, kalastajatele ja veehuvilistele.

Messil esitletakse sadu paate erinevates suuruskategooriates ning esmaesitlusel on kümneid uusi mudeleid. Messil saab näha muuhulgas Alukin C 650, Alutroll 465 Trooper, AMT 240 DC, Anytec 622 SPD, Aquador 300 HT, Arronet 23’5 SPT 2, Axopar 25 Cross Bow, Beneteau Antares 9, Bennington L Line, Brabus Shadow 300 Cross Top Edition One, Brabus Shadow 900 XC Cross Cabin, Candela C-8, Fairline Targa 45 GT, Falcon BRs 4, Faster 495 XC, Finnmaster T9 ST, G-Force 8, Glacier 48, Grandezza 30 CA, Highfield Sport 600, Hydrolift X-22, Jeanneau Merry Fisher 1095 Fly, Max 68 C, Nimbus C11, Nord Star 42+ Cruiser, Nordkapp Noblesse 830 DC, Nordkapp Gran Coupe 905 V12, Ockelbo B25 CAB, Quarken 27 T-Top V2, Rand 22 Source, Ryck 280, Saxdor 205, Seamachine Cuda 5.0, Sting 580 S, Suvi 46 Fisher, Targa 32 Aft Door, Terhi 390, TG 6.1, Wellcraft 355, Windy 34 Alize ja XO DFNDR 8.

Soome paadiehitus on messil hästi esindatud. Üle poole mootorpaatidest on Soome omad. Messil esitlevad uusi mudeleid Alutroll, AMT, Aquador, Axopar, Falcon, Faster, Finnmaster, G-Force, Grandezza, Nord Star, Max, Quarken, Saxdor, Suvi, Targa, Terhi, TG and XO. Muid populaarseid Soome paadimarke esindavad messil Alucat, Bella, Flipper, Husky, Marino, Parexo, Sargo ja Silver.

Suurim mootorpaat messil on Targa 46, mis on üle 15 metri pikk ja kalleim paat messil on Glacier 48. Purjekatest on esindatud Beneteau Oceanis 30.1, Beneteau First 27, Beneteau First 14 ja Dehler 38 SQ.

Korraldajad on loobunud ärikülastajate päevast ja messile pääseb iga soovija juba avapäevast.

Põhja-Euroopa suurim veesõidukite mess pakub traditsiooniliste paatide-jahtide kõrval aastast aastasse järjest rohkem huviväärset ka kalastajatele ja mitmesuguste veeharrastustega tegelejatele. Paadimess on Helsingi messikeskuse suurim üritus, mis täidab kõik seitse halli. Miks on paadimess nii populaarne? Hinnanguliselt on Soomes kasutuses üle 800 000 veesõiduki. Pooled elanikest kasutavad aastas ühel või teisel moel veesõidukit. See toob igal aasta messile suure arvu külastajaid. Helsingi paadimess on Eestiski tuntud. Külastajaid käib igal aastal ligi 100.

Messile on oodata ligi 500 erinevat veesõidukit. Lisaks paatidele, kaatritele, jahtidele on messil väljas erinevad vee-elamusi pakkuvad teenused ning tooted. Esindatud on kõik vajalik: varustus, veespordi temaatika ja sadamaäärne elu tervikuna. Kalastusala on järjest laienenud.

Viimased kolm aastat on olnud paadisõiduks väga hea aeg. Siseturismi kasvuga on kasvanud paadisõidu populaarsus ja ostetud on palju paate – seda nii Soomes kui ka Eestis. Paadimess pakub palju sisu nii uutele paadisõitjatele kui ka veteranidele. Messile on oodatud ka kalamehed ja teised veehuvilised.

Tooted ja teenused messil

Purjepaadid, mootorpaadid, puupaadid, muud paadid,  mootorid, laeva-elektroonika ja navigatsioon, purjed ja mastid, paadi varustus ja tarvikud, paadiehitus ja hooldus, sisustus ja interjöör, elektri-, kütte- ja sanitaartehnika, tuletõrje-, ohutuse ja päästetehnika, paadi köök, riided ja jalatsid, sillad, haagised, kalapüük, sukeldumine, sõudmine, alaga seotud teenused.

Teemaalad ja programm

Programmi ja messil osalejatega saab jaanuarikuust tutvuda korraldajate kodulehel. Edasi loe siit.

Sihtgrupid

Paadimess pakub uudistamist nii meestele kui naistele, nii kaluritele kui purjetajatele.

Eksponendile

Vene 23 Båt messi osavõtutingimused on korraldajate kodulehel. Eesti ettevõtetele, mis on käibemaksukohustuslased Soome 24% KM messiteenustele ei lisandu. Soovid osaleda messil – saada päring või kirjuta Profexpole info@profexpo.ee

Külastajale

Avamisajad:
R 10.2 kl 11-19
L-P 11.-12.2 kl 10-18
E-R 13.-17.2 kl 11-19
L-P 18.-19.2 kl 10-18

Pääsmed messikeskuses:

Täiskasvanud 23 EUR; lapsed (7-15 a), pensionärid, õpilased 15 EUR; perepääse (kuni 2 täiskasvanut ja max 3 last vanuses 7-15 aastat) 48 EUR. Alla 7-aastased tasuta. Alla 7-aastased pääsevad messile vaid koos täiskasvanuga.

Profexpo OÜ pakub soovijatele soodsaid messipääsmeid – 15 €. Pääsmed on trükitud ja neid saab Profexpo büroost Tallinnas, Ahtri 12-209. Pääsmeid saame saata ka posti teel või pakiautomaati.

Transport Messikeskusesse:

Messikeskus asub umbes 3 km kaugusel Helsingi kesklinnast Pasila linnajaos. Sinna viivad trammid 7 ja 9. Rongiga sõites on Pasila peatus (sõiduaeg 5 min). Läänesadamast pääseb messile otse, ilma ümberistumisteta, trammidega nr 7 ja 9. Sõiduaeg ca 45 min. Messilt tagasitulekuks soovitame sõita rongiga Pasilast kesklinna. Ja sealt jätkata trammiga sadamasse.

Täpsemalt: soomekeelne info ja ingliskeelne info.

Ürituse koduleht »
Messi programmi tutvustus »
Press Relise from Feb 6, 2023 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.