Eesti merendusajakiri on ilmunud 30 aastat

PRESSITEADE
08.08.2019
TalTech Eesti Mereakadeemia

Eesti merendusajakiri on ilmunud 30 aastat

Esimene ajalehe Eesti Meremees number ilmus 8. augustil 1989. Ärkamisaja tuules olid siis juba olemas Eesti Kaptenite Klubi, Tallink ja Eesti Meremeeste Liit. Veel ei olnud Veeteede Ametit, Äripäeva ega Eesti Ekspressi.

Kuni 1991. aasta lõpuni oli Eesti Meremees tootmiskoondise Eesti Merelaevandus ametkondlik ajaleht, mis ainsa merendusväljaandena kajastas kogu Eesti merenduses toimuvat. Tol ajal alustasid Tallinna-Stockholmi laevaliin ja esimesed kiirlaevad Tallinna-Helsingi liinil ning esimesed erafirmad laevanduses, samal ajal kujundati ümber tollased Eesti merekoolid. Eesti Vabariigi taastamise ajal avaldas Eesti Meremees Eesti lipu laevadele tagasi toonud dokumente, jälgis esimesi lipuheiskamisi, uute riigiasutuste käivitamist ja muid pöördeid iseseisva riigi merendussüsteemi poole.

Alates 1992. aastast on väljaande nimi Meremees ning see ilmub Eesti merendusettevõtete ja -organisatsioonide ühistoel. Käesoleval sajandil ilmub ajakiri Meremees kvartaliajakirjana, väljaandja on TalTech Eesti Mereakadeemia.

Jooksvaid sündmusi jälgides on Meremehest ajapikku saanud asendamatu ajalooallikas, millesse nüüdseks on kogunenud 30 aastakäiku Eesti uuemat merendusajalugu. Järjepidevalt ilmunud väljaandest ilmub septembris 305. number.

Selleks, et merendussektor saaks ühest kohast kogu olulise info, ilmuvad alates 2017. aastast nii paberil kui ka veebis koos Meremees ja Veeteede Ameti Teataja.

Meremehe toimetus

Lisainfo:

Madli Vitismann

50 38 088

meremees@online.ee

https://issuu.com/ajakirimeremees

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.