Oskari paadiraamat

Leidsin postkastist veel ühe e-kirja eelmise aasta detsembrist. Eesti Päevaleht andis teada esimese eestikeelse kogu pere paadiraamatu ilmumisest.

Eesti on tänu oma asukohale mereriik. Merealaseid raamatuid aga leiab meie raamatupoodidest vähe. Eesti Päevalehe raamatukirjastusel on rõõm teatada, et üks samm selle lünga täitmisel on astutud.

Meremees Oskari raamat on toredalt illustreeritud lugu väikese poisi seiklusterohkest suvest, mis sisaldab paatide ja merega seotud algõpetust suurematele ning väiksematele merehuvilistele. Seda kõike põimituna Oskari vanaisa muhedate juttudega möödunud aegadest ning Oskari ja tema sõprade tegemistega, mis algavad purjepaadi ettevalmistamisega kevadel ja kulgevad läbi suve sügisesse. Nii saavad suured ja väikesed tegelased osa purjematkast ja võistlusest, kogevad tormi ning õpivad selle kõige juures meretarkusi.
Põhjanaabrite Aleksi Bardy kirjutatud ning Ville Salomaa kujundatud suurte piltidega “Oskarin venekirja” oli 2001. aastal Finlandia Juniori kirjanduspreemia nominent. Soomes on tänaseks ilmunud juba kolmas trükk sellest muhedast lasteraamatust, kust ka täiskasvanud saavad aimu purjetamise algtõdedest.

Jääb üle vaid lugejaid hoiatada, et merepisik on nakkav!
Saadaval parimates raamatupoodides ja http://pood.epl.ee/

Otselink raamatule on siin –
Aleksi Bardy “Oskari paadiraamat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.