Zoom8 maailmameistrivõistlused Lohusalus erinevad sportlaste jaoks varasematest tiitlivõistlustest

Tallinna Jahtklubi pressiteade, 27.07.2010

www.tjk.ee/zoom8

Purjetamise maailmameistrivõistlused stardivad Lohusalus Rahvusvahelise Zoom8 Assotsiatsiooni loal varasemast erinevalt. Võistluste uus korraldus tagab suurest võistlejate arvust hoolimata reeglitest kinnipidamise ning nauditava purjeelamuse.

Senini on Zoom8 klassi võistlejad startinud suurtes võistlusgruppides, mistõttu on olnud massistarti keeruline ka kontrollida. Kolmapäeval algavatel võistlustel ootavad poiste klassi ees muudatused, sest võistlejate arv küündib pea 80 sportlaseni.

Eesti Jahtklubide Liidu peasekretäri Ott Kallase sõnul sai Tallinna Jahtklubi loa lubada poisid startima kahes grupis: hõbe- ja kuldgrupis, mille kvalifikatsioonisõitude stardi pingerida koostatakse esmalt riikide poolt antud paremusjärjestuse abil ning seejärel toetudes esimese võistluspäeva tulemustele. Lõplik paremusjärjestus selgitatakse välja finaalsõitudes 31. juulil, mis võivad tänu uuele võistluskorraldusele lõppeda ka võistluste varupäeval 1. augustil.

Kui poisteklassi võistlejate arv ületab 70 piiri, siis tüdrukuid on Zoom8 võistlejate seas märksa vähem, ning seetõttu neid võistluskorralduse muudatus otseselt ei puuduta.

Kaheksast riigist ligi 140 võistlejat on tulnud Lohusallu maailmameistritiitli järgi, kuid Eesti jaoks on antud suursündmusel omaette tähendus.

„Zoom8 maailmameistrivõistlused toimuvad Eestis meie purjetamisajaloo jaoks tähendusrikkal aastal – toimus ju täpselt 30 aastat tagasi Tallinnas olümpiaregatt, mis viis Eesti purjetamise maailmakaardile. Ka täna astub võistlustulle rohkem kui 100 konkurendi seas hulk noori Eesti purjetajaid, kelle sportlikest saavutustest lähiaastate jooksul veel kindlasti kuuleme,“ ütles kultuuriminister Laine Jänes.

Arvestades, et Lohusalu sadam on rahvusvahelise purjetamisüldsuse poolt omaks võetud ning siinsed purjeregatid on muutunud traditsiooniks, siis Keila vallavanem Jaan Alver usub, et aktiivne purjetamistegevus annab tõuke ka purjetamiskooli tekkeks noorenevas Keila vallas.

Maailmameistrivõistlused avatakse koos kultuuriminister Laine Jänese ja Keila vallavanema Jaan Alveriga juba täna kell 19.00 Lohusalu sadamas.

Homme kell 11 stardivad noorsportlased juba kvalifikatsioonisõitudes, et tulla nädalalõpus maailmameistriks.

Täpsem informatsioon võistluste ja tulemuste kohta on kättesaadav veebiaadressilt www.tjk.ee/zoom8.

Zoom8 klassi purjetamise maailmameistrivõistlusi korraldab Tallinna Jahtklubi koostöös Eesti ning Rahvusvahelise Zoom8 Assotsiatsiooniga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.