13.Watergate ja 53. Muhuväina regatt stardivad Pärnust

Neljapäeval, 9. juulil kell 14.00 stardib Pärnust 13. Watergate regatt, mis on ühtlasi 2010.a. avamerepurjetamise Eesti karikasarja esimeseks etapiks gruppidele ORC I ja II.

Watergate on Eesti pikim peatusteta avamere regatt. Suurematele jahtidele on regati pikkuseks 212 miili, väiksematele 165 miili. Jahid alustavad võistlust Pärnust, sõidavad ümber Ruhnu Roomassaare alla, sealt edasi Suurde Väina ja ümber Kihnu uuesti tagasi Pärnusse. Sõltuvalt tuuleoludest võivad jahid läbida raja 35-45 tunniga.

Watergate on Avamerepurjetamise Eesti Karika esimeseks etapiks ning kuulub rahvusvahelisse avamereregattide ORC-kalendrisse. Osalema tulevad parimad avamerejahid kõikidest suurematest Jahtklubidest üle Eesti. Regati pidulik avamine toimub Pärnu Jahtklubis 8. juulil kell 11.00. Võistluste lõpetamine leiab samuti aset Pärnu Jahtklubis 10. juulil kell 19.00, kus pärast autasustamist toimub pidu purjetajatele ja kõikidele huvilistele koos ansambliga Bad Orange.

Avamere Eesti Karikas 2010 teine etapp toimub 12.-17. juulil, mil stardib Muhu Väina regatt Pärnust. Muhu väina regatil selguvad ühtlasi ka avamerepurjetamise Eesti meistrid klassis ORC.

Muhu Väina regatile on täneseks registreerunud juba 83 jahti, lisaks Eesti jahtidele tuleb võistlejaid Leedust, Lätist, Venemaalt ja Soomest.

Favoriitideks võiks sel aastal pidada ORC I-ses grupis Eesti-Vene ühisprojekti, jahti Technonicolit, kes Mati Sepa käe all tuli tänavu Kieli nädala avamereregati võitjaks oma arvestusgrupis. ORC II võistlusgrupis astub üles ka värske Läti meister, Pärnu Jahtklubi uusim jaht Katariina II, Aivar Tuulbergiga roolis. ORC III grupi favoriidiks on kindlasti Pärnu viimase aja kõige edukam avamerejaht Georg (kapten Viktor Feofanov), kelle peamiseks konkurendiks võib pidada teist Pärnu Jahtklubi liiget ning väga edukat avamerepurjetajat Eero Panka ning tema juhitavat Debora Rodriquest.

Muhu Väina esimene start on esmaspäeval, 12ndal juulil kell 14:00, Pärnu lahel toimuv lühirajasõit toob aga õhtuks purjetajad tagasi Pärnusse, kus kella 20:00st toimub pidu koos ansambliga Kolumbus Kris.

Pärnust edasi liiguvad jahid Roomassaarde, Virtsu ning regatt lõpeb Dirhamis.

Esmakordselt on võimalik jälgida jahtide liikumist reaalajas GPS süsteemi abil regati kodulehelt.

Watergate regati korraldajaks on Pärnu Jahtklubi ja Eesti Jahtklubide Liit. Peamised toetajad on Altia Eesti (Saaremaa Vodka) ja Scania Eesti.

Muhu Väina regati korraldavad Pärnu Jahtklubi, Tallinna Kalevi Jahtklubi ning Eesti Jahtklubide Liit.

Võistluste kodulehed: http://watergate.jahtklubi.ee

http://muhuvain.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.