Repliik Delfi blogist

Eesti vajab mereministeeriumi

Valmistades ette keskkonnaõiguses kalavarude loengut, sattusin ma tõsisesse hämmingusse ning pean kohe aja maha võtma.

Kas teie teate, milline ministeerium väljastab jahilubasid? aga milline kalapüügilubasid? milline ministeerium tegeleb reostustõrjega? milline ministeerium vastutab meresõidu ohutuse eest? milline ministeerium tegeleb meremeeste pensionitega?

Eesti on rikas riik, kui ta jaksab üleval pidada vähemalt kolme laevastikku ning kahte õhuväge, aga samuti anda jupikese merd erinevate ministeeriumite kätte.

Unihiir Delfi Blogis 14.02.2008

valmistades ette keskkonnaõiguses kalavarude loengut, sattusin ma tõsisesse hämmingusse ning pean kohe aja maha võtma.

kas teie teate, milline ministeerium väljastab jahilubasid?  aga milline kalapüügilubasid?  milline ministeerium  tegeleb reostustõrjega?  milline ministeerium vastutab meresõidu ohutuse eest?  milline ministeerium tegeleb meremeeste pensionitega?

eesti on rikas riik, kui ta jaksab üleval pidada vähemalt kolme laevastikku ning kahte õhuväge, aga samuti anda jupikese merd erinevate ministeeriumite kätte.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Repliik Delfi blogist”

  1. Et mitte ühineda hubertveldermanliku mittemidagiütleva heietamisega, esitan provotseeriva küsimuse: mille poolest on merendus Eestis teistest valdkondadest olulisem!? Vastusevariandid osakaalust tööhõives ja SKT-s on ilmselgelt juba ammendanud. Isiklikult paneb pisut imestama merendusinimeste “arvamusliidrite” lähenemine, mis tuleneb kitsarinnalisusest, küündimatusest, rumalusest, omal moel kasuahnusest vms, et merendus = laevandus, vähesemal määral sadamad. No mõelge palun pisut laiemalt, soovitavalt oma peaga! Raudsalud-Lemberid & co on kohati ajast-arust, kes oma erialast ei suuda alati kaugemale vaadata. Vahest neid kuulates tundub, et merendus = tüürimehed-kaptenid, masinameeskond on juba alamrass.

    Kommentaar kolme laevastiku kohta: no ei saa kirvemeetodil liita ja lahutada. See on pehmelt öelda naiivne. Isiklik värske kogemus Politsei- ja Piirivalveametiga. Soovisime laeva uuringuteks. Üle kuu kestnud taotlemine, igapäevased telefonikõnelused, ekstra palvete esitamine asja kiirkorras menetleda on hetkeks liiva jooksnud. Hilisem spetsialisti selgitus: taotluste-esildiste jne arv, mida ühendasutuse peadirektor allkirjastab isiklikult (sic!) on niivõrd suur, et ta füüsiliselt ei jõua. Järgmisena läheb konkreetse ülesande tarvis tehtud käskkiri kooskõlastusringile, ja see on suur. Meie juhtumi puhul juhtus tõsiasi, et üks mainitud ringi liikmetest ei saanud lihtsalt aru, millega tegemist ja oma viisat ei pannud enne, kui asi selge. Viimane võttis aga kolm (!) nädalat.
    Teine juhtum käesolevast aastast puudutab lihtsat luba, sõita Vaindloole. Asjaajamine kestis taas üle kuu. Eelmise juhtumi takerdumise põhjused kahvatuvad kõnealuse omast.
    Ent loodetavasti on tegemist “lastehaigustega”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.