Vello Jürjo ja Andres Laul Monotüüp-XV EM-il neljandad

Üleeile ja eile Saksamaal Kölni lähedal peetud jääpurjetamise Monotüüp-XV klassi Euroopa meistrivõistlustel saavutasid eestlastest parima tulemuse Vello Jürjo ja Andres Laul, kes lõpetasid regati 4. kohaga.

Vello Jürjo

Fotol: Vello Jürjo Monotüüp XV jääpurjeka roolis
Foto autor: Andres Laul

Kokku peeti EM-i kestel 7 sõitu, mille tulemuste alusel osutusid võistelnud 25 meeskonna hulgas parimateks venelased Vadim Bikler ja Alex Vostronosov 11 punktiga. Võrdse arvu punktidega pidi teise kohaga leppima Rootsi lipu all sõitev paatkond, kus rootslase George Bolschi soodimeheks on Eesti jääpurjetaja Ergo Kosk. Kolmanda koha said rootslased Bernhard Rost ja Hans Bakker 16 punktiga, järgnemas Eesti meeskond Vello Jürjo – Andres Laul (ESS Kalev Jahtklubi), kes kogusid 31 punkti.

Ka 5. koht kuulus võistluste lõppkokkuvõttes eestlastele ning selle hõivas Saaremaa Merispordi Seltsi paatkond Veljo Heinmets – Roland Pildre 35 punktiga. Seitsmendaks tulid mullused EM-i pronksimehed Toivo Sahtel ja Paavo Püvi (KJK) 46 punktiga. Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi (SMS) said 12. koha 71 punktiga, nende klubikaaslased Kaarel Trei ja Ott Kolk lõpetasid EM-i 15. koha ja 80 punktiga.

Võistluste kodulehekülg ja tulemused: http://www.monotype-xv.org/ec2010/index.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.