Melges 24 maailmameistrivõistlustele registreerimine on avatud



Sportpurjeka Melges 24 Rahvusvaheline Klassiliit teatab rõõmuga, et registreerimine 4.-12. augustil 2010 Tallinnas toimuvateks Maailmameistrivõistlusteks on ürituse kodulehel www.worlds2010.fi alanud.

Melges 24 on maailmas üha enam populaarsust koguv tugevasti ülepurjestatud sportjaht, mille kiirus ulatub pea 60 km/h ja millel eestlastest purjetavad edukalt vennad Tõnisted, endine olümpiapurjetaja Peter Šaraskin jt.

Eesti ja Soome Melges 24 klass on viimaste aastate jooksul üha kasvanud ning moodustab nüüdseks ühe tugevaima rahvusliku laevastiku maailmas. Kalevi Jahtklubil, kes ürituse korraldab, on ette näidata suurepärased kogemused suurregattide organiseerimisel. Klubi asub Pirital, Tallinna Olümpia Purjespordikeskuse sadamas, mis ehitati 1980 Moskva Olümpiamängudeks ja omab senini parimat spordikompleksi purjetamiseks.

Melges 24 Klassiliidu president Günter Tzeschlock Saksamaalt kommenteeris asukohavalikut: „Tallinn on üks Baltimaade ilusamaid ja ajaloolisemaid purjetamiskohti, mille eeliseks Olümpiasadam ja head purjetamistingimused lahel. Kui sellele lisada veel lummav vanalinn ja liivarand paari sammu kaugusel, saamegi fantastilise koha regati tegemiseks.“ Tzeschlock kinnitas , et hoolimata maailma majanduse madalseisust ootab ta just sel aastal rekordarvu osalejaid tänu purjetajate pühendumisele ja organiseerijate heale tasemele.

2010 Melges 24 Maailmameistrivõistlused algavad 4. augustil võistlejate registreerimise ja paatide mõõtmisega, proovisõidud toimuvad 5. ja 6. augustil. 12 kavas olevat sõitu meistritiitlile peetakse laupäevast, 7. augustist kuni neljapäeva, 12. augustini. Võistlustega käib kaasa meelelahutusprogramm, mille käigus eestlased näitavad oma legendaarset külalislahkust ja armastust pidude vastu!

Melges 24 maailmameistrivõistlused pakuvad eesrindlikku väljundit ja valikut sponsoritele.- varustamisest kuni peasponsori tiitlini välja. Melges-klassi sündmused on kohale toonud eduka ja jõuka audientsi, leidnud suurepärast ülemaailmset meediakajastust ning korraldatud paindliku ja kogenud sponsorsuhetele orienteeritud tiimi poolt.

Lisainfot toetamisvõimaluste kohta saab:

Triin Sepalt: triin.sepp@gmail.com, skype Triin1969 või tel +372 516 3702

Tomi Hakola’lt: tomi.hakola@nelonenmedia.fi, skype tomihakola või tel +358 40 535 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.