Riik saavutas kokkuleppe saarte ja mandri vahelistes veomahtudes

Täna pärastlõunal toimunud kohtumisel Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis (MKM) jõudsid ministeeriumi, Saare ja Hiiu maavalitsuste esindajad ning Väinamere Liinid OÜ-ga kokkuleppe 2010. aasta Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liini veomahtudes.

regula600_20090410.jpg

Tänasel kohtumisel leppisid ministeerium koostöös maavalitsuste ja Väinamere Liinid OÜ-ga kokku, et selle nädala jooksul saadetakse maavalitsustele tellitavad veomahud 2010. aastaks, mille põhjal Hiiu ja Saare maavalitsused lepivad Väinamere Liinid OÜ-ga kokku järgmise aasta liinigraafikutes.

MKM-i lennundus- ja merendusosakonna juhataja Andres Lippmaa tunnustas kohtumise järgselt maavalitsuse ja Väinamere Liinide valmidust koostööks ja avaldas lootust, et uued veomahud mõjutavad eelkõige öiste ja vähetäituvate reiside käigushoidmist kevad-, talvisel ja sügishooajal. Lippmaa sõnul vähendatakse riigi poolt tellitavate reiside arvu kümnendiku võrra, kuna reisijate arv saarte ja mandri vahel on kahanenud. Riigieelarves on järgmiseks aastaks kavandatud 170 miljonit krooni.

Kohtumisel lepiti ka kokku, et Rohuküla-Heltermaa liinil jätkab uuest aastast kaks praami, uus praam peaks AS Saaremaa Laevakompanii tegevdirektori Tõnis Rihvki sõnul liinile jõudma 2010. aasta jaanuaris.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi pressiteade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.