Naabrid laevaliini üle võtmas?

2. septembril levis uudis, et Kotka-Sillamäe laevaliini taastamise nimel tehakse tööd edasi.

Soome lahe idaosa kaubasadamate vahele kavandatakse regulaarset laevaühendust. Soome Kymenlaakso liit laseb teha Kotka, Ust-Luga ja Sillamäe vahelise laevaliini tasuvusuuringu. Liiklus võiks liinil alata kõige varem järgmisel aastal.

Laevaliin teeks võimalikuks muuhulgas näiteks konteinerveod Kotkast Peterburi lähedal asuvasse Ust-Lugasse, mis vähendaks maanteede koormust. Samuti võimaldaks laevaühendus vedada reisijaid Kotka ja Sillamäe vahet. Igal aastal võiks sellel liinil vedada kuni 180 000 reisijat, vahendab YLE Uutiset. Loe Delfist edasi.

Laev võiks sõita ka Venemaa lipu all, öeldakse uudises…

Tasuvusuuring valmib sügise jooksul. Liikluse alustamisest on huvitatud üks Eesti laevafima, mille käsutuses on 400 reisijat ja 140 sõiduautot mahutav parvlaev. 

Kas Eesti riik toetab sellega seoses umbes viiesaja töökoha tekkimist? Tegutseda on vaja kohe, mitte ootama kevadeni. Järjekordne näide sellest, et meie passiivsel merenduse toetamisel, õigemini merenduspoliitika puudumisel naabrid hõivavad olulise majandussektori võimalusi. Kaua võib?

Loe lisa:

Merenduse taaselustamine tooks meid Masust välja

MKM asub koostama merenduspoliitika arengukava

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.