Homme algab purjelauavõistluse NeilPryde Baltic Cup 2009 finaal

Balti mere purjelaua suurvõistlus NeilPryde Baltic Cup 2009 jõuab sellel nädalavahetusel finaaletapini. 28.-30. augustil Pirital toimuva võistluse raames sõidetakse ühtlasi formula Eesti meistrivõistluste II etapp ning peetakse maha ka Soome meistrivõistlused.

Läbi hooaja kolmes riigis: Leedus, Lätis ja Soomes toimunud NeilPryde Baltic Cup’i seeriavõistluse 4. etapp toimub sellel nädalavahetusel Tallinnas. Pirital korraldatav võistlus on atraktiivne ka välissõitjate seas, kuna tegemist on rahvusvaheliselt tunnustatud võistlusega, mis annab punkte maailma ränkingu tabelisse. Võistluse tugevat taset kinnitab fakt, et eelmise aasta võitja, lätlane Janis Preiss (LAT-23) on maailma ränkingu edetabelis kolmandal kohal. Martin Ervin (EST-202), kes sellel aastal võitnud kõik kolm NeilPryde Baltic Cup’i etappi, hoiab Euroopa formula üldarvestuses seitsmendat ja maailmaedetabelis 11. kohta.

“Oodata on väga põnevat võistlust, sest tase on väga kõrge. Mul on kahju, et saan võistlusel osaleda vaid nädalavahetusel. Kuna reede jääb vahele tähendab see, et pean tegema kõik võimalikult head sõidud” kommenteeris eelmise kolme järjestikuse aasta tiitlivõitja Janis Preiss.

Paljud võistlejad on juba täna Pirital treeninguid tegemas, et võistluse eel oludega tutvuda. Nädalavahetuseks lubab ilmateade tuult 4-10m/s, mis sobib formula purjelaua sõiduks. Võistlus käib kiiruse peale, võidab see kes kiiremini merel poidega tähistatud raja läbib.
Kõik huvilised on loomulikult oodatud kaasa elama.

Võistluste juhendid, päevakava ja kokkuvõtted asuvad võistluste ametlikul kodulehel: www.event.extreme.ee

Eesti Purjelaualiit on spordialaliit, mis ühendab purjelauasõiduga tegelevaid inimesi ja klubisid ning korraldab ala arenguks vajalikke võistlusi ja üritusi nii tõsimeelsetele sportlastele kui ala harrastajatele. Loe lähemalt: www.purjelaualiit.ee

    Lisainfo:

Eesti Purjelaualiit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.