Toila sadamas “Meri, muusika ja muinastuled”

PRESSITEADE 26.08.2009

Meri, muusika ja muinastuled 2009: “Pääste merel, maal ja õhus”

Jõhvi Kontserdimaja ja Toila Vallavalitsuse koostöös toimub kolmandat korda 29.08.2009 a. Toila sadamas, Ida-Virumaal “Meri, muusika ja muinastuled”, mis sel korral keskendub teemale: “Pääste merel, maal ja õhus”.

Ettevõtmise raames külastab esmakordselt Toila sadamat spetsiaalselt merepääste funktsioonidele kohandatud päästelaevaga Kotka Merepäästeühing. Laev saabub Toila sadamasse laupäeva keskpäevaks ning sellega on võimalus kõikidel huvilistel tutvuda kuni pühapäeva hommikuni. Koostöös Kirde Piirivalvepiirkonna, Soome Merepäästeühingu ja MTÜ Toila Merepäästega viiakse samal päeval merel läbi ka ulatuslik demonstratsioonpäästmine, mida on kõikidel võimalik rannaalalt jälgida. Sarnaselt eelmisele aastale on ka sel korral kohal Eesti Piirivalve, sh lennusalk, Päästeteenistus ning Ida Politseiprefektuur. Lisaks on külalistel võimalus uudistada Piirivalve lennusalga helikopterit, Piirivalve ja Kotka Merepäästeühingu päästekaatrit, Piirivalve koeri, Politsei masinaparki jpm.

Kohal on ka Maremark sukeldumisklubi liikmed, kes räägivad ning demonstreerivad sukeldumisega seotut.

Lasteprogramm ning huvitavad loengud Toila Sadama Jahtklubis pakuvad “Meri, muusika ja muinastuled” õhtul tegevust tervele perele.

Programm algab kell 15.00, võistkondlik tuleskulptuuride ehitamine 17.00 ning süütamine 21.30.

Õhtu lõpeb meeleolukalt ansamblite Jahimehed ja SKA-faktor saatel.

Muinastulede öö on vana Skandinaavia traditsioon, mille kohaselt süüdatakse rannaäärsetel aladel tuled suvehooaja lõpu tähistamiseks, ühtekuuluvustunde kinnitamiseks ning lahkunud hingede mälestuseks. Tuletegemise tänapäevaseks ideeks on jätkuvalt Läänemere rahvaste ühendamine ja kultuuripärandi säilitamine, erinevate maapiirkondade omavahelise läbikäimise ja koostöö arendamine. Tuled süüdatakse traditsiooniliselt õhtul kell 21.30 mereäärsetes paikades nii, et need paistaksid järgmise tuleni.

Täpsem informatsioon: Mehis Luus Toila Vallavalitsus mehis.luus@toila.ee +372 520 9403

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.