Rammo on Laser klassi MM-il avapäeva järel 43. kohal

Neljapäeval Kanadas Halifaxis alanud Laser Standard klassi 2009. aasta maailmameistrivõistlustel asuvad Eesti koondislased Karl-Martin Rammo ja Argo Vooremaa avapäeva järel vastavalt 43. ja 62. kohal.

rammo2.jpg

Fotol: Karl-Martin Rammo, foto autor EJL

St. Margareti laht tervitas esimesel päeval võistlejaid ideaalsete purjetamistingimustega – puhus tugev tuul kiirusega 9-10 m/s, päike paistis ning vee temperatuur oli 19 kraadi. Tänavu juunioride EM-il neljandaks tulnud Karl-Martin Rammo (ROPK) sai avapäeva sõitudes 23. ja 10. koha, mis viis noore purjetaja avapäeva seisuga 43. kohale 33 punktiga. Juulis Taanis toimunud Laser klassi EM-i 25. kohaga lõpetanud Argo Vooremaa (ROPK) sõitis välja kaks 21. kohat, mis paigutab ta hetkel 62. positsioonile 42 punktiga. Võistlusi on juhtimas võrdselt 4 punktiga horvaat Tonci Stipanovic, 2008 aasta olümpaivõitja britt Paul Goodison ning teine briti purjetaja Nick Thompson. Maailmameistri tiitlile võistleb kokku 162 purjetajat.

Laser klassi MM lõppeb järgmise nädala kolmapäeval. Võistluste jooksul on plaanis pidada 8 kvalifikatsioonisõitu ning 6 finaalsõitu.

Eesti purjetajate osalemist Laser klassi MM-il toetavad Starter, Matek, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Olümpiakomitee.

Võistluste kodulehekülg ja tulemused: http://can09.laserinternational.org/
http://events.laserinternational.org/en/events/overview/100z36

Lisainformatsioon:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.