Kas Faina meeskond saab varsti koju?

faina_hostages.jpg

Somaalia piraatide poolt röövitud laeva, MV Faina, omanik teatas Ukraina rahvusliku raadiojaama andmetel, et on toimunud "teatud progress" laeva vabastamisel:

"The shipowner informed the pirates that an acceptable ransom is available, and now it is necessary to discuss in detail the terms and machinery for its transfer, release of the crew and the vessel," says Ukraine radio.

Millisest summast täpsemalt jutt käib, seda ei mainita. Algselt piraatide poolt nõutud 30 miljoni dollari suurusest lunarahast oli kuulujuttude põhjal jõutud 8 miljoni dollarini.

Samal ajal tegeleb laevaomanik uue meeskonna kokku ajamisega, kes viiks laeva tema sihtkohta. Praegune meeskond tuuakse koheselt koju. Läbirääkimised toidu ja joogivee laeva toimetamise kohta on senimaani kõik liiva jooksnud. Piraadid on seda seni ise laeva viinud.

Ukraina Välisministeeriumi pressiesindaja sõnul peab piraatidega läbirääkimisi brittide firma, kellel on pikaajalised kogemused taoliste juhtumitega tegelemisel.

Belize'i lipu all sõitev ja Kaalbye Shipping'le kuuluv FAINA peeti piraatide poolt kinni 25. septembril. Kaubaks on Ukraina tankid T-42 ning sellega seotud sõjatehnika ning laskemoon.

faina_hostages2.jpg

Fotod: US Navy Fifth Fleet  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.