Teise poolaasta spordistipendiumid said mitmed paadisõitjad

Kultuuriministeeriumi pressiteate järgi saavad vee-aladest 5000 eek kuus toetuse sõudjad Tõnu Endrekson, Jüri Jaanson, Allar Raja, Kaspar Taimsoo, Vladimir Latin ja Andrei Jämsa. Väiksema spordistipendiumi saavad 4 veesportlast: purjetajad Deniss Karpak ja Anna Pohlak ning veemoto tegijad Sten Kalder ja Toomas Mets.

Kultuuriministeeriumi pressiteade: 

Kultuuriminister Laine Jänes kinnitas täna riikliku spordistipendiumi saajateks 56 sportlast 22 spordiorganisatsioonist, kokku makstakse stipendiumideks poolaasta jooksul 876 000 krooni.

5000-kroonise kuustipendiumi saavad Gerd Kanter, Kristina Šmigun-Vähi, Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Tõnu Endrekson, Jüri Jaanson, Allar Raja, Kaspar Taimsoo, Vladimir Latin ja Andrei Jämsä.

Stipendiumi 3000 krooni kuus saavad Kaire Leibak, Mikk Pahapill, Aleksander Tammert ja Igor Kuzmin.

2000-kroonise stipendiumi saavad Galija Sattarova, Rein Taaramäe, Grete Treier, Martin Padar, Georgi Ladõgin, Rait Sagor, Marko Luhamaa, Andres Raja, Märt Israel, Tiidrek Nurme, Ksenija Balta, Grit Šadeiko, Liisa Otsus, Eveli Saue, Heiki Nabi, Ardo Arusaar, Madis Sihimets, Vadim Badin, Timo Sild, Deniss Karpak, Anna Pohlak, Kati Tolmoff, Raul Must, Eduard Svarval, Marko Albert, Jelena Glebova, Ilja Glebov, Maria Sergejeva, Triin Aljand, Miko Mälberg, Elina Partõka, Toomas Mets, Sten Kalder, Irina Embrich, Nikolai Novosjolov, Erika Kirpu, Julia Beljajeva, Irina Kikkas, Kristjan Kais, Rivo Vesik, Kristo Kollo ja Oliver Venno.

Spordialaliitude esitatud taotluste läbivaatamisel arvestas komisjon eelkõige olümpiamängudel Torinos ja Pekingis saavutatud tulemusi, seejärel teistel rahvusvahelistel tiitlivõistlustel saavutatud tulemusi. Arvestati ka vastava spordialaliidu seisukohti, sportlaste professionaalset suhtumist eesmärkide saavutamisse ja sportlaste arengut.

Kultuuriminister määrab riiklikke spordistipendiume sportlike tipptulemuste stimuleerimiseks. Stipendiumide maksmine tuleneb spordiseadusest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.