EAS avas laevandusprogrammi

Alates 14. aprillist ootab EAS laevandusettevõtjaid taotlema laevandustoetust. Programmi eelarve on 28,15 miljonit krooni ja taotlusi saab esitada jooksvalt 2008. aasta jooksul kuni eelarvevahendite lõppemiseni.

"Laevaomanike toetamisega soovib riik pidurdada Eesti kaubalaevastiku vähenemist ja tuua rohkem laevu Eesti lipu alla," sõnas EASi ekspordidivisjoni direktor Allar Korjas. „Rohkem Eesti lipu all tegutsevaid laevu ergutaks nii tööhõivet kui ka ekspordikäivet, sest Eesti lipu all olevatele laevadele palgatakse enamasti Eesti meremehi, samuti kasutataks rohkem kohalikke teenuseid ja ostetaks siinseid kaupu," lisas Korjas.

Toetust saavad taotleda ettevõtjad, kellele kuulub Eesti laevaregistrisse kantud ja/või laevapereta prahitud laevade registrisse kantud kaubalaev, mis kannab Eesti lippu – või kes opereerib laeva prahtimise lepingu alusel sellist kaubalaeva.

Enne taotluse esitamist soovitab EAS kasutada eelnõustamist, lisainfot laevandustoetuse programmi kohta saab veebilehelt http://www.eas.ee/?id=3199 ja laevandustoetuse infopäeval, mis toimub 23. aprillil algusega kell 14 Tallinnas Liivalaia 13/15 II korruse nõupidamisteruumis.

Lisainfo:
Margo Heinla
EASi laevandusprogrammi konsultant
Tel 627 9356, margo.heinla@eas.ee

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus – www.eas.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.