Tallinki laevaehituse hoog ei rauge

Vaevu saime just hinge tõmmata, kui üha uued laevad Läänemere jaoks tehastest välja tulemas. Tallinki konkurendi Viking XPRS saabub Tallinna 28. aprillil, aga Eesti laevaomanik ei ole ka loorberitel puhkama jäänud.

Täna, 22. aprillil paigaldatakse Aker Yards'i Raumas asuvas tehases 2009. aastal valmiva Tallinki uue kruiisilaeva kiil, teatas AS Tallink Grupp.

Uus kruiisilaev on 2006. aasta kevadel Aker Yards'is valminud reisilaeva Galaxy seeriasse kuuluv laev. 927 kajutiga reisilaev mahutab 2800 reisijat ning 1130 liinimeetrit sõidukeid. Laeva mootorite võimsus on 32 000 kW, pikkus 212 ja laius 29 meetrit, laeva kiirus on 24,5 sõlme.

Laeva maksumus on 180 miljonit eurot ehk üle 2,8 miljardit Eesti krooni.

Lisaks on Aker Yards`i Helsingi tehases ehitusjärgus sel suvel valmiv Baltic Princess, kruiisilaev on Tallinkil plaanitud Helsingi-Tallinna liinile.

Varem on Soomes Tallinki tellimusel valminud 2002. aastal kruiisilaev Romantika, 2004. aastal kruiisilaev Victoria ning 2006. aastal kruiisilaev Galaxy ning 2007. aastal valminud RO-PAX Star. Ja Fincantieri laevatehases valminud Superstar'i Tallinnasse saabumise elevus ei ole veel raugenud.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.