Aegna saarele hakkab reisijaid vedama Lindaliini AS

JUKU

31. mail alustab reise Tallinna-Aegna liinil endiselt laev Juku, kuid sel aastal opereerib sellega Lindaliini AS, samas on linnavalitsus tõstnud Aegna saare atraktiivsust ja loonud võimaluse sõita saarele otse kesklinnast.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on Lindaliini ASi puhul tegemist usaldusväärse partneriga.

Arvestasime sellega, et Lindaliini aktsiaseltsil on pikaajaline kogemus ja hea maine äriettevõttena ning tal on olemas vajalik infrastruktuur, tööjõud ja ka rahalised vahendid, et tagada Aegna teenindamine sel suvel veelgi edukamalt," sõnas Mutli. "Aegna saare areng on linna jaoks väga oluline, kuna meil kindel soov on tõsta Aegna külastatavus eelmise aasta tasemelt veelgi kõrgemale.
Transpordiamet saatis suurematele laevafirmadele (Lindaliini aktsiaselts, Aktsiaselts Tallink Grupp ja aktsiaselts Saaremaa Laevakompanii) pakkumise selle aasta suvel Tallinn-Aegna-Tallinn avalikul liiniveol osalemise kohta. Pakkumise võttis vastu Lindaliini AS, kellest saab ka laevaliini operaator sellel suvel.
"Varem Pirita jõelt väljunud laev hakkab stardib nüüd hoopis linnahalli juurest, mis teeb lihtsamaks huviliste pääsemise laevale ning sõidu Aegna saarele," lisas Mutli. "Praegu oleme planeerinud laevareiside perioodiks 31. mai kuni 26. oktoober. Selle aja jooksul peaks laev tegema 270 reisi, kusjuures tööpäeviti ja pühapäeviti tehakse 2 reisi, laupäeviti 3 reisi.

Käesolev sõitjateveo leping sõlmitakse tähtajaga kuni 31.12.2008. Reiside arv on planeeritud lähtudes eelnevate aastate sõidunõudlusest ja arvestades asjaoluga, et käesoleval aastal on navigatsiooni periood ligikaudu 1 kalendrikuu võrra pikem.

Sõidugraafikud pannakse üles Tallinna linna ja ka AS Lindaliini koduleheküljele ning visuaalselt on see olemas ka Patarei sadamas," selgitas Mutli. "Kui saarele on minemas suuremaid gruppe, siis peab operaator olema valmis panama liinile ka üle 100 inimese mahutava laeva.

Täispilet (edasi-tagasi) Aegnale maksab 95 krooni, ühe suuna pilet 65 krooni, sooduspilet õpilasele, pensionärile ja represeeritule ja temaga võrsustatud isikule: edasi-tagasi 60 krooni, ühe suuna pilet 35 krooni.

Tasuta saavad sõita eelkooliealised lapsed, puudega lapsed ja nende saatjad, sügava puudega 16-aastane ja vanem isik ning tema saatja ja samuti ka sügava või raske nägemispuudega isik ja tema saatja.

Varasematel aastatel on reisijate veoga tegelenud Eesti Mereakadeemia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.