Tallink suundub börsile

Eesti merenduse lipulaev Tallink toob oma aktsiad Tallinna börsile. Saadavat raha on plaanis kasutada uute laevade ostmiseks ja võlgade tagasimaksmiseks. Raskustes oleva konkurendi Silja Line’i ostminegi pole välistatud. Tallinki aktsiaid saavad kõik Eesti erainvestorid ja firmad soetada maksimaalselt 23 000 krooni eest. Sellest summast ülespoole rakendub nn astmeline jaotus. Eraisikud peavad Tallinki aktsiate märkimisel hinnaks panema 92 krooni. Lõpliku pakkumishinna määrab Tallinki nõukogu kindlaks pärast kutseliste investorite nõudluse selginemist 1. detsembril. Tallinki aktsiaga saab Tallinna börsil kaubelda alates 9. detsembrist. Aktsiate esmase emissiooni läbiviijaks valiti Ühispank ja Suprema.

Märkimisvahemikuks on määratud 73,5–92 krooni. Samas on jaeinvestoritel võimalus märkida aktsiaid ainult 92 krooni eest.

“Eesmärk on väikeaktsionärile märkimine lihtsaks teha,” rääkis Hendrik Igasta (Suprema Securities). “Me ei taha olukorda, kus mõni väikeinvestor aktsiatest ilma jääb, kuna ta on märkinud alla 92kroonise hinna. Ja hinda ei hakka jaeinvestorid niikuinii kujundama.”

Kui huvi Tallinki aktsiate vastu on piisavalt suur, võidakse 92kroonist hinnapiiri ka kõrgemale tõsta.

“Kui pakkumisvahemikku tõstetakse, siis teavitatakse sellest üldsust ning kõigil investoritel on võimalus kahe päeva jooksul uued pakkumised teha,” täpsustas Tallinki juriidiline nõustaja Raino Paron advokaadibüroost Raidla ja Partnerid.

Tallinki aktsia on kaubeldav ka börsiväliselt, kus aktsia hind on jõudnud juba 100 kroonini.

Rohkem saab lugeda tänasest Äripäevast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.