40 päeva avamiseni: Lennusadama angaarid täideti mereveega

1. aprilli varahommikul, kui Eesti Meremuuseumi Lennusadama avamiseni on jäänud 40 päeva, lasti vesilennukite angaaridesse sisse merevesi.

Lennusadama angaarides avatav ekspositsioon „Meretäis põnevust!“ asub kolmel tasandil – vee all, vee peal ja vee kohal ning kõik näidatavad museaalid asuvad neis kohtades, kus nad ka päriselt asuma peaksid. „Kui esialgu olime veealuse tasandi planeerinud kuivana, siis sai peagi selgeks, et allveelaev Lembit ja Maasilinna laev tunneksid end mõlemad merevees tunduvalt kodusemalt,“ selgitas Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen otsuse tagamaid. „Läheb veel veidi aega, kuid usume, et hiljemalt õhtul kell kuus saab akende tagant näha, kuidas allveelaev angaarides ujuma hakkab,“ lisas ta.

Seoses vee sisse laskmisega on toimunud mõningaid muudatusi ka Lennusadama ülejäänud ekspositsioonis: esialgu akvaariumisse mahtuma pidanud Läänemere kalad saavad nüüd veidi suurema liikumisvabaduse.

Teistel tasanditel muutusi ei toimu. Inimesed saavad maikuus avatava näitusega tutvuda kolmel moel: jalutades veepealsel sillal, laenutades piletikassast tuukriülikonna või jälgides allveelaeva ja kalade liikumist angaaride akende tagant.

Lennusadam asub Kalamajas, Linnahallist 10-minutilise jalutuskäigu kaugusel. 11. mail avatakse pidulikult Lennusadama angaarid ning külalisi oodatakse muuseumisse 12. mai hommikul kella 10st.

Lennusadama kodulehekülg: www.lennusadam.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.