Jäämurdetööd Eesti vetes

Veeteede Ameti pressiteade, 26. märts 2012

Jäämurdja Tarmo väljub täna, 26. märtsi õhtul kell 21.00 Hundipea sadamast jäämurdetöödele Soome lahele, et välja vahetada seni piirkonnas töötanud Vidar Viking. Soome lahel vajavad jäämurdja abi Sillamäe sadamat külastavad laevad, Kunda sadama piirkonnas liiguvad laevad jäämurdja abita.

Pärnu ja Liivi lahel jäämurdeteenust osutaval multifunktsionaalsel laeval EVA-316 on tehniline rike, mis ilmnes pühapäeva pärastlõunal peamasinate käivitamisel. Rike kõrvaldatakse eeldatavalt kahe-kolme päeva jooksul. Seni osutab jäämurdeteenust asenduslaev Castor, mis jõuab tööpiirkonda teisipäeva, 27. märtsi varahommikul kell 4.00.

Soome lahel Sillamäe sadama piirkonnas on triiviv rüsijää kohati paksusega kuni 40 cm, mis takistab laevade liikumist ja laevad vajavad jätkuvalt jäämurdja abi.

Pärnu lahel on endiselt Pärnu sadamast kuni Sorgu saareni kinnisjää paksusega kuni 40 cm ja Sorgu saarest kuni Kihnu saareni triiviv rüsijää, mistõttu vajavad nõrgema peamasinaga laevad jäämurdja abi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.