Lennusadam avatakse saja päeva pärast

Lennusadama pressiteade, 01.02.2012

Vaid saja päeva pärast toimub üks aasta tähtsündmuseid, Eesti Meremuuseumi Lennusadama avamine, kui vesilennukite angaarides avaneb publikule meretäis põnevaid lugusid Eesti ajaloost.

Lennusadama pidulik avamine toimub 11. mai õhtul ning alates laupäeva, 12. mai hommikust on muuseum avatud kõigile külastajatele. Avamise nädalavahetusel on uus muuseum avatud erigraafikuga ööpäevaringselt, et võimaldada kõigil mereajaloo huvilistel uut muuseumit kohe avamisjärgselt külastada. Põnevaid üritusi toimub ka Lennusadama alal vesilennukite angaaride ümbruses.

Kokku ootab Lennusadam käesoleva aasta jooksul 100 000 külastajat Eestist ja välismaalt. Juba täna toimub Lennusadamasse ekskursioonide broneerimine ning muuseumi juht Urmas Dresen julgustab inimesi seda võimalust kasutama. „Miks mitte võtta koos pere ja sõpradega üheskoos ette põnev rännak Eesti mereajalukku Lennusadama giidide juhendamisel,“ kutsus Dresen inimesi üles kvaliteetaega muuseumis veetma.

Mida uues muuseumis näha saab? Sada päeva enne avamist käivad Lennusadamas kiired ettevalmistustööd. Eelmisel aastal koliti angaaride alla rannakahurid, Maasilinna vrakk ning allveelaev Lembit. Viimastel nädalatel on Lennusadamasse toodud ka vesilennuk Short 184 ning mitmed teised täismõõtmetes eksponaadid: navigatsiooniseadmed, poid, miinid, paadid ja purjekad. Lisaks eksponaatidele tuleb Lennusadamasse ka mitu matkurit, millest esimene, Kollane Allveelaev, on juba angaaride all ja peagi valmis viima külastajad endaga rännakule maailma vetesse.

Avamiseni jäänud päevi ja nädalaid tähistab Lennusadam koos oma Facebooki fännidega – alates tänasest käivitub Lennusadama Facebooki lehel viktoriin, millel osalejad saavad võita uue muuseumi pääsmeid. Peaauhinnaks on eriekskursioon võitjale ning kuni tema kuuele sõbrale vahetult enne muuseumi avamist. Peaauhind loositakse välja kõigi osalejate vahel kaks nädalat enne muuseumi avamist ehk 27. aprillil.

Lennusadama muuseumikompleks kuulub üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide nimekirja, mille väljaarendamise investeeringute kava on kinnitanud vabariigi valitsus. Investeeringukava kaasrahastaja on Euroopa Regionaalarengu Fond EASi meetme “Üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamine” raames.

Lisainfo Lennusadama ekskursioonide kohta kodulehel: http://www.lennusadam.eu/uus/et/kulasta-muuseumit/ekskursioonid

Lennusadama leht Facebookis: http://www.facebook.com/Lennusadam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.