Karl-Hannes Tagu võitis jääpurjetamise DN klassi MM-il hõbemedali

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 03.02.2012

Rootsis Hjälmareni järvel peetud täiskasvanute DN klassi maailmameistrivõistlustel saavutas Karl-Hannes Tagu kõvas konkurentsis suurepärase 2. koha.

Karl-Hannes Tagu
Karl-Hannes Tagu | Raul Vinni / Saarte Hääl

Pärnu Jahtklubi ridades jääpurjetav Karl-Hannes Tagu, kelle arvel varasematest aastatest ka mitmed DN klassi juunioride MM-medalid, lõpetas tugevaimas ehk kuldgrupis võistelnud 50 mehe seas sõidud 2., 3. ja 5. finišitulemusega, mis kokkuvõttes viisid noormehe tiitlivõistluste hõbemedalile.

„Enne viimast sõitu oli Karl-Hannesel poolakas Zakrzewskiga võrdselt punkte ning täiesti reaalne oli ka võiduvõimalus. Siis aga tuul tugevnes ja Karl-Hannese kelgu uisud ei pidanud jääl kahjuks päris nii hästi, et esikohta ära vormistada. Oleme väga rahul, hõbe on superhea tulemus ning tahame siinkohal tänada perekonda, klubi ja kõiki teisi toetajaid, kelle suure abita see saavutus poleks võimalik olnud,“ rõõmustas Tagu treener Mati Hool.

Samuti kuldlaevastikus võistelnud Vaiko Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) näitas tavapäraselt head minekut ning lõpetas MM-i 4. kohaga. Jaan Akermann (PJK) tuli 19., Mihkel Kosk (PJK) 26., Rando Randmaa (PJK) 28. ja Argo Vooremaa (KJK) 47. kohale.

Hõbegrupis startinud Eesti jääpurjetajatest sai Valdo Pärtel (Haapsalu Jahtklubi) kõigi võistlejate kokkuvõttes 53., Martin Aljaste (PJK) 62., Mati Hool (PJK) 69. ja Tõnis Vare (PJK) 81. koha. Pronkslaevastiku võistlejatest lõpetas Jürgen Kukk (Jahtklubi Merikotkas) regati 112., Toivo Aardemaa (HJK) 124. ja Gert Skatškov (JK Merikotkas) 134. kohaga ning alumiiniumfliidis startinutest kuulub Hardi Lauritsale (JK Merikotkas) 163. koht.

Maailmameistriks tuli Tagu ees poolakas Tomasz Zakrzewski ning pronksile sõitis end taanlane Hans Ebler-Hansen. Kokku võistles MM-il 185 sportlast.

Täna ja homme stardivad DN klassi jääpurjetajad Rootsis Salstadi lähedal peetavatel Euroopa meistrivõistlustel.

Võistluste kodulehekülg: http://www.icesailing.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.