Somaalia piraadid ründasid ekslikult Hispaania sõjalaeva

M/V IZUMI
M/V IZUMI | tradewinds.no

6. novembri öösel rünnati Somaalia idaranniku lähedal EU NAVFOR koosseisu kuuluvat Hispaania sõjalaeva SPS INFANTA CRISTINA. Ründajaks osutus piraatide poolt 10. oktoobril kaaperdatud kaubalaev IZUMI (2007 a, 20,170 dwt, Fair Field Shipping).

Tõenäoliselt pantvangidega pardal IZUMI’lt avati tuli Hispaania sõjalaeva pihta ajal, mil viimane eskortis kaubalaeva PETRA 1 (1979 a, 3,887 gt). PETRA 1 teostas tol hetkel tellimusvedu AMISOM’i jaoks (African Union Military Mission in Somalia).

Kui IZUMI’lt alustati rünnakut INFANTA CRISTINA vastu sättis ennast viimane PETRA 1 ja IZUMI vahele, et kaitsta eskorditavat kaubalaeva. Piraadid katkestasid rünnaku ning kiirustasid minema. Ehk taipasid, et olid valinud vale sihtmärgi.

Jälitamist ei alustatud, kuna IZUMI pardal arvatakse olevat ka pantvange. INFANTA CRISTINA ja PETRA 1 jätkasid oma teekonda Mogadishusse.

One thought to “Somaalia piraadid ründasid ekslikult Hispaania sõjalaeva”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.