Ott Laanemets: merepimedusega löödud

15. mai Postimehes avaldati mereväeleitnandi arvamuslugu Eesti merenduse teemal. Minu hinnangul on tegemist viimase kümne aasta parima arvamuslooga sel teemal. Väga tasakaalukalt ja argumenteeritult on toodud välja Eesti merenduse kitsaskohad ja pakutakse ka lahendusi. Varasemate kirjatükkidega võrreldes on enam käsitletud riigi julgeoleku tõhususe seost merendusega, autor on laia silmaringiga.

Meie kaitseplaneerimine ja riigikaitseline mõte on selgelt maaväe poole kiivas. Ajalooliselt on kontinentaal­ne mõtteviis olnud omane pigem diktatuuridele (näiteks Hitleri Saksamaa ja Nõukogude Liit) kui liberaalsetele demokraatiatele. Ka pole teada sõdu, kus kontinentaalne riik oleks võitnud mereriiki või merelist koalitsiooni.

Arvamuslugu on kui sõõm värsket õhku poliitmaastiku sumbunud õhus. Väga tänuväärne, et merenduse teemal sõnavõtjate ring laienemas.

Loe lähemalt klikates pildile:

Siinkohal annan teada, et merenduspoliitika teema sel kevadel riigikokku ei jõua, arutelu on edasi lükatud sügisesse…

Samal teemal:

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Ott Laanemets: merepimedusega löödud”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.