Deniss Karpak tõusis maailma edetabelis 10. kohale

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade 13. mail 2010

Deniss Karpak by EJL

Eile avaldatud rahvusvahelise purjetamisliidu ISAF maailma edetabelis tõusis Finn klassi purjetaja Deniss Karpak seni parimale, 10. positsioonile. Naiste 470 klassis purjetavad õed Marjaliisa ja Elise Umb on andnud kaks kohta ära ja asuvad 13. kohal.

2009. aastal esimest hooaega Finn klassis purjetanud ning rahvusvahelistel tiitlivõistlustel häid tulemusi näidanud Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) on tihedas konkurentsis tõusnud 18. kohalt kümnendale, mis on talle Finn klassis siiani kõrgeim edetabelikoht. Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) on aga kerkinud 43. positsioonilt 35. kohale. Finnil hoiab esikohta läinudaastane Euroopa meister ning maailmameistrivõistluste pronksimees horvaat Ivan Kljakovic Gaspic.

Aprillis koostatud eelmises edetabelis asetsesid Purjespordiselts Maru lipu all purjetavad õed Umbid 11. kohal, nüüd on nad aga oma positsioonidelt taganenud 13. kohale. Tabeli liidrid on prantslannad Ingrid Petitjean ja Nadege Douroux.

Laser klassis on oma positsiooni tugevalt parandanud Argo Vooremaa (ROPK) tõusuga 49. kohale. Karl-Martin Rammo (ROPK) on pisut langenud paiknedes maailma ränkingus 93. kohal. Liider on Pekingi Olümpiavõitja, britt Paul Goodison.

Kahemehepaadil 49er purjetavad Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (ESS Kalev Jahtklubi) on hetkeseisuga 78. kohal. Tegemist pole siiski paatkonna siiani parima tulemusega, milleks on mõne aja tagune 64. asetus. 49er klassis paiknevad edetabeli tipus prantslased Emmanuel Dyen ja Stephane Christidis.

Purjelauaklassis RS:X võistlev Johannes Ahun (Hawaii Express Purjelauakool) on maailma ränkingus 119. positsioonil. Ahuni läbi aegade kõrgeim edetabelikoht on 95. Esikohta hoiab prantslane Julien Bontemps.

Juba varem, 10. veebruaril avaldatud Open Match Race distsipliini maailma edetabelis on eestlastest tugevaim Mati Sepp, paiknedes seni parimal, 60. kohal. Liider on Adam Minoprio Uus-Meremaalt.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase kahe aasta võistlustulemuste põhjal. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Järgmine edetabelijärjestus avaldatakse 2. juunil.

ISAF maailma edetabel: http://www.sailing.org/events&rankings.php

One thought to “Deniss Karpak tõusis maailma edetabelis 10. kohale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.