Aprillis avatakse Helsingi-Peterburi laevaliin

Liinile asub parvlaev Princess Maria (endised nimed Finlandia ja Queen of Scandinavia).

We are pleased to announce that starting from April 2010 for the first time ever Visa Free Ferry Connection between Russian Federation and Finland will be established by EU ferry operator – “ST.PETER LINE”.

stpeterline.com

Plaanitakse teha viis reisi nädalas ja 2010. aastal teenindada umbes pool miljonit reisijat. Liini operaator Inflot, laeva omanik jaanuaris loodud kompanii St. Peter Line, Malta lipp.

Princess Maria Fredericias

DFDS müüs laeva 2009. aasta mais, uus omanik plaanis selle teha majutuslaevaks. Kuna tehing ebaõnnestus, oli laev tükk aega erinevates sadamates kai ääres. Detsembris oli laev Kopenhaageni kliimakonverentsil majutuslaevaks. Nüüd siis uus omanik toob laeva 20. aprilliks Soome lahele.

2008. aastal lõpetas  Soome firma Stella Naves majandusraskuste tõttu tegevuse Helsingi-Peterburi laevaliinil.

Tal­lin­ki lae­vad sõit­sid Pe­ter­bu­ri ja Tal­lin­na va­hel 2004-2005. Vä­he­se rei­si­ja­hu­vi (viisanõue) ja kõrge­te sa­da­ma­ta­su­de tõttu loo­buti lii­ni ope­ree­ri­mi­sest. Kuid Tallink loodab liini taasavada (EPL 16.06.2009).

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.