Jääklassi ja peamasina võimsuse nõuded laevadele leevenevad veelgi

Homsest tühistatakse Kunda ja Sillamäe sadamat külastavatele laevadele kehtestatud jääklassi ja peamasina võimsuse nõuded ning Pärnu piirkonnas vähendatakse piiranguid.

Veeteede Amet tühistab alates teisipäevast, 6. aprillist 2010. a Kunda ja Sillamäe sadamat külastavatele laevadele jääklassi ja peamasina võimsuse nõuded ning muudab seoses jääolude paranemisega Liivi ja Pärnu lahe piirkonnas sõitvatele laevadele jääklassi ja peamasina võimsuse nõudeid kergemaks.

Alates 06.04.2010. a kella 00.00 kehtib Pärnu sadamasse sisenevatele ja sealt väljuvatele jäämurdja poolt teenindatavatele laevadele jääklass 1C Lloyd`s Registri järgi või samaväärne teiste klassifikatsiooniühingute jääklass ja peamasina võimsus mitte vähem kui 1600 kW.

Tallinna ja Kopli lahe sadamatesse, Paldiski Põhja- ja Lõunasadamasse ning Muuga sadamasse sisenevatele ja sealt väljuvatele jäämurdja poolt teenindatavatele laevadele lõpetati jääklassi ja peamasina võimsuse piirangud alates 31. märtsist.

Pärnu lahel teeb praegu jäämurdetöid mitmeotstarbeline laev EVA-316, Soome lahel vajadus jäämurdja järele puudub, jäämurdja Tarmo on Hundipea sadamas valmisolekus.

Veeteede Ameti pressiteade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.