Buddy Melges (80) sai ajakirja Seahorse Kuu Purjetaja tiitli

Legendaarne purjetaja, 80-aastane Harry „Buddy“ Melges näpsas Kuu Purjetaja tiitli palju nooremate sõitjate eest, vahendas Scuttlebutt.

Buddy Melges vääris seda ja muidki aunimetusi, mis aastate jooksul talle omistatud, sest tema võitude hulka kuuluvad 1972 a. olümpiakuld Solingil, pronksmedal Lendaval Hollandlasel 1964, Star-klassi kaks maailmameistritiitlit 1978 ja 1979, Skeeter-jääpurjetamise seitse MM tiitlit, America’s Cup 1992. a. võidukarikas ja palju muid kõrgeid kohti erinevatelt tippvõistlustelt üle maailma.

„Pardijaht, jääpurjetamine ja töötoas asjade putitamine,“ kirjeldas mees tegevusi, millega praegu oma aega sisustab.

USAst, Wisconsinist pärit Buddy Melgese pereäriks on jätkuvalt paatide tootmine. Üks edukamaid paadiklasse, mis eales välja lastud – 24jalane sportjaht Melges24, lansseeriti 1993 aastal ja võidab üha enam populaarsust nii üleilmselt kui Eestis. 2010 a. Melges 24 MMi võistlussõidud toimuvad 7.-12. augustil Tallinna lahel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.