Eesti Väikelaevaehituse Liit pildil

Eesti Väikelaevaehituse Liit on ka Helsingi paadimessil väljas. Minul jäi liidu messiboksist hea mulje, kuigi pind oli väike ja pilkupüüdvat butafooriat vähe. Kolm paati (Stormer, Vector ja Runabout) olid ise pilgupüüdjad ja tõsistel paadimeestel muu jaoks silma ei paistnud olevatki. Paatidega koos on detailid, mis töötasid. Näiteks üks nendest – laevaehituse liidu logoga lipuke paadi ninas – Association of Estonian Boatyards kõlab hästi. Tekitab usaldust.

Sai Mark Muru käest uuritud, kuidas külastajate huvi on. Vastuseks sain, et ilmselt tuleb Saaremaal hakata ehitushalle laiendama, huvi on suur ja mõned allhankealased läbirääkimisedki said alguse. Muru sõnul müüakse juba usaldust ja kvaliteeti, odav tööjõu argumendiga nad enam ei kauple. Ka on Saaremaal omad nišiehitajad, kes on tellimuste vastuvõtmisel paindlikud ja uuele vastuvõtlikud. See olevat suur pluss.

Messil oli esindatud ka jaht Saare-41. Torkas teiste jahtide hulgast silma.

Saare 41 ja Saare 38 reklaam

Ja see on alles algus, liidul on plaanis külastada ka Turku paadimessi ja Amsterdamis Hiswa RAI‘d.

Messihooaja avaürituseks loodi ka laevaehituse liidu veebileht, esialgu ingliskeelne: smallcraft.ee

Veebileht annab aimu, et tegijatel on tugev usk oma asja vedamisel, see on nakkav. Niiet ei ole seal Saaremaal masu inimeste tegutsemisindu võtnud.

P.S. Teate, kuidas kõlab “masu” Saaremaa murrakus? Nagu hellitusnimi. Mandril räägivad kõik masust (masendav), aga saarlased hääldavad masu nagu musu :) Neil on tõsi taga, optimismi jagub.

Eesti Väikelaevaehituse Liit loodi Saaremaal vähem kui aasta tagasi.

Mairold

meremees ja sulesepp

4 thoughts to “Eesti Väikelaevaehituse Liit pildil”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.