Karmistuvad nõuded Pärnu sadamat külastavatele laevadele

Veeteede Ameti pressiteade

Jää rüsistumise, ladestumise ja kuni 50 sentimeetrini paksenemise ning jätkuvate madalate temperatuuride tõttu tugevdab Veeteede Amet alates pühapäevast, 14. veebruarist 2010. a nõudeid Pärnu sadamasse sisenevatele ja sealt väljuvatele jäämurdja poolt teenindatavatele laevadele.

Alates 14. veebruarist peab Pärnu sadamat külastavatel laevadel olema jääklass 1B Lloyd`s Registri järgi või samaväärne teiste klassifikatsiooniühingute jääklass ja peamasina võimsus vähemalt 2000 kW.

Möödunud aasta 28. detsembrist oli nimetatud piirkonnas laevadele kehtestatud jääklass 1C Lloyd`s Registri järgi või samaväärne teiste klassifikatsiooniühingute jääklass ja peamasina võimsus mitte vähem kui 1600 kW.

Mitmeotstarbeline laev EVA-316 teeb Pärnu ja Liivi lahel jäämurdetöid alates 19. detsembrist 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.