Finn EM-il avapäeva järel Karpak 6. kohal, Väinsalu juunioritest kolmas

Esmaspäeval algasid Bulgaarias Varnas Finn klassi täiskasvanute ja juunioride lahtised Euroopa meistrivõistlused, kus Deniss Karpak asetseb esimese võistluspäeva järel kuuendal kohal ning Lauri Väinsalu on juunioride arvestuses kolmas.

karpak_20090726.jpg

Fotol: Deniss Karpak, foto autor EJL

Musta mere ääres paiknevas Varnas valitsesid esmaspäeval purjespordiks väga soodsad tingimused – stabiilne 5-7 m/s puhuv briis ning võistlejatele meelepärane laine.

ISAF purjetamise maailmakarikasarja üldkokkuvõttes hetkel 6. kohal asuv ning juulis toimunud Finn klassi maailmameistrivõistlustel 17. koha saavutanud Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) nautis tugevamat tuult ja lainet igati ning alustas võistlusi 6. ja 7. kohaga, mis annab talle kahe sõidu järel 6. koha 13 punktiga.

Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) sai avapäeval sõitudes kohad 23 ja 34 ning sööstis sellega juunioride seas 3. kohale ja üldarvestuses 26. positsioonile, olles kogunud 57 punkti.

Täiskasvanute arvestuses võistlev Heiko Eesalu (ROPK) sai esimeses sõidus 32. ja teises 40. koha, platseerudes kokkuvõttes 36. kohale 72 punktiga.

Liidripositsioonil on avapäeva järel horvaat Ivan Kljakovic Gaspic 4 punktiga, talle järgnevad britid Giles Scott ja Edward Wright, mõlemad 6 punktiga. Kokku on osalemas 75 Finn klassi purjetajat, juunioreid on võistlustules 22.

Eile alanud ning 29. augustini kestvatel Euroopa meistrivõistlustel on planeeritud korraldada 10 avaseeria sõitu, millele viimasel võistluspäeval järgnevad lõpliku paremusjärjestuse väljaselgitamiseks medalisõit kümnele parimale ning finaalsõit esimese kümne hulgast välja jäänud võistlejatele.

Eesti purjetajate osalemist Finn klassi Euroopa meistrivõistlustel toetavad Starter, Tallinna Sadam, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Olümpiakomitee.

Võistluste kodulehekülg ja tulemused: http://2009finneuropeans.org/main.php

Lisainformatsioon:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.