28.-30. augustil toimub Neilpryde Baltic Cup 2009 finaal

28.-30. augustil toimub Neilpryde Baltic Cup 2009 finaal, mille raames peetakse maha ka Eesti ja Soome formula purjelaua meistrivõistlused 2009.

Sellel reedel, 28. augustil algavad Pirita rannas Baltikumi olulisemad purjelauavõistlused. Toimub Neilpryde Baltic Cup 2009 finaal ja selle raames peetakse maha ka Eesti ja Soome formula meistrivõistlused 2009.

Läbi suve on peetud kolm Neilpryde Baltic Cup'i seeriavõistlust: Leedus, Lätis ja Soomes. Võistluste finaal saab juba üheteistkümnendat korda toimuma Eestis, 28.-30. augustil Pirital. Kohale on oodata Baltikumi absoluutset purjelaua paremikku. Kuigi Eesti ja Soome MV saavad peetud formula klassis, peetakse eraldi ka raceboard arvestus. Eri klassidesse liigitatakse erinevad purjelauad. Formula on kõige kiirem rajasõidu laud, millega võisteldakse tuultega 3-15 m/s. Raceboard klassi kuuluvad sverdiga lauad, millega on võimalik sõita ka päris vaikse tuulega – olümpia võistluslaud Neilpryde RS:X ja Techno 293 (RS:X'i ettevalmistusklassi purjelaud).

2009. aasta Neilpryde Baltic Cup'i esimese kolme etapi tulemusena hoiab kindlalt liidripositsiooni 2009. aasta formula masters arvestuse maailmameister Martin Ervin (EST-202), kes on võitnud kõik kolm seeriavõistlust. Siiani on eestlastest õnnestunud Baltic Cup'i võita neljal korral Erno Kaasikul, ülejäänud kordadel on võit läinud Lätti. Teisel kohal on hetkel eelmise aasta pronksi omanik Toomas Mölder (EST-44) ja kolmandat positsiooni hoiab meie olümpialane Johannes Ahun (EST-99). Eelmisel aastal läks tiitlivõit Lätti, võitja Janis Preiss (LAT-23) võib sekkuda ka sellel aastal medaliarvetusse, kuigi hetkel on ta üheksandal kohal.

Baltic Cup'i näol on tegemist väga olulise võistlusseeriaga, mis on rahvusvaheliselt tunnustatud ning annab maailma edetabelisse punkte. Sellest tulenevalt näeb võistlemas lisaks kohalikele baltlastele kindlasti ka välissõitjaid Soomest ja Venemaalt. Baltikumi purjelaua tugevast tasemest annavad tunnistust meie tippude kohad maailmaränkingu edetabelis, kus Lätlane Janis Preiss (LAT-23) paikneb auväärsel kolmandal kohal ja Martin Ervin on üheteistkümnes.

2009. aasta formula purjelaua Eesti meistrivõistluste arvestuses hoiab samuti liidri kohta värske maailmameister Martin Ervin (EST-202). Teisel kohal on Toomas Mölder (EST-44) ja kolmandat kohta üldarvestuses hoiab Henri Kaar (EST-311). Naiste arvestuses on liider 2009. aasta formula EM'i hõbe Maarja Niinemets (EST – 84).
Nädalavahetuseks on oodata tuulist ilma, mis sobib ideaalselt surfamiseks.

Võistluste juhendid – NOR'id (Notice Of the Race) asuvad võistluste ametlikul kodulehel: www.event.extreme.ee

Eesti Purjelaualiit on spordialaliit, mis ühendab purjelauasõiduga tegelevaid inimesi ja klubisid ning korraldab ala arenguks vajalikke võistlusi ja üritusi nii tõsimeelsetele sportlastele kui ala harrastajatele.
Loe lähemalt: www.purjelaualiit.ee

Eesti Purjelaualiidu pressiteade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.