Vooremaa ja Rammo alustasid Laser klassi EM-i teises ja kolmandas kümnes

Pressiteade 04.08.2009

Eile algasid Rootsis Landskronas Laser Standard klassi 2009 Euroopa meistrivõistlused ja juunioride Euroopa meistrivõistlused. EM-il Eesti koondist esindav Argo Vooremaa haaras avapäeval 35. koha, juunioride EM-il võistlev Karl-Martin Rammo asetseb 27. kohal.

karl-martin-rammo-2.jpg

Eilne esimene võistlussõit algas lausvihmas ning nõrgas, 3 m/s puhunud tuules, mis seadis planeeritud teise sõidu stardi andmise tugeva kahtluse alla. Vihmasadu küll ei lakanud, kuid tuul siiski tugevnes ning teine sõit toimus juba keskmise, 7-8 m/s puhuva tuule tingimustes.

Täiskasvanute arvestuses sõitis mullune Eesti meister ning Eesti karikasarja võitja Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool) välja kohad 23 ja 20. Sellega kogus ta 43 punkti ning on pärast esimest võistluspäeva 35. positsioonil. Henri Raskale (ROPK) tuli avapäeva sõitudest kaks 57. kohta, mis kokkuvõttes annab 117. koha 114 punktiga. Esikolmikul on esimese kahe sõidu tulemusel kõigil võrdselt 6 punkti – liidripositsioonil on austraallane Tom Slingsby, teine ungarlane Zsombor Berecz ning kolmas hollandlane Roelof Bouwmeester. Euroopa meistritiitlile võistleb kokku 120 sportlast.

Juunioride EM-il kogus eelmise aasta juunioride vanuseklassi Eesti meister Karl-Martin Rammo (ROPK) sõitudes saadud 26. ja 10. kohaga 36 punkti, mis viib ta hetkeseisuga 27. positsioonile. Martin Sepp (ROPK) võttis esimeses sõidus 52. ning teises 53. koha, mis kokkuvõttes tähendab 113. kohta 105 punktiga. Pärast esimest võistluspäeva juhib horvaat Filip Matika 3 punktiga. Teist ja kolmandat kohta hoiavad hollandlased – vastavalt Gijs Belt 3 punktiga ning Jochem-Bart Haakman 5 punktiga. Juunioride arvestuses võistleb 122 purjetajat.

Laser klassi EM lõppeb eeloleval laupäeval. Võistluste jooksul on plaanis pidada maha 8 kvalifikatsioonisõitu ning 4 finaalsõitu.

Võistluste kodulehekülg ja tulemused: http://www.nordicweek.se/
http://events.laserinternational.org/en/events/overview/100z30
http://events.laserinternational.org/en/events/overview/100z31

vooremaa.jpg

Lisatud fotodel: Argo Vooremaa, Karl-Martin Rammo
Foto autor: Eesti Jahtklubide Liit

Lisainformatsioon:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.