Tallinn Open Match Race võit läks Mati Sepa meeskonnale

Tallinnas nädalavahetusel toimunud Tallinn Open Match Race võidu jättis Eestisse Mati Sepp oma meeskonnaga, edestades kindlalt kõiki konkurente.

match-race.jpg

Fotol: Match Race võistlus.

Võistlustulle sööstnud kaheksa meeskonda Eestist, Soomest ja Venemaalt pidasid maha üks-ühe vastu mereduellid. Tšempioniks kroonitud Mati Sepa meeskonnale oli võistluste avapäev äärmiselt edukas. Kõik sõidud võideti suure edumaaga. Vaid kolmandas stardis, kus vastaseks oli tiimi põhiline treeningpartner Robert Nyberg Soomest, jäädi ootamatu tuulevaikuse tõttu starti hiljaks ning soomlased juhtisid sõitu peaaegu lõpuni. Kõigest 30 meetrit enne finisit õnnestus Sepa meeskonnal nad siiski kinni püüda.

Väga hästi esines avapäeval Piret Pomerantsi ekipaaž, kes võistles Match Race võistlusel esmakordselt. Üksteise järel alistati Soome teine, kolmas ja neljas number ning seda äärmiselt nauditavas ründavas stiilis.

Pühapäeval selgusid 4 poolfinaali pääsevat meeskonda. Esmakordselt olid poolfinaalis kaks Eesti meeskonda Sepa ja Pomerantsi juhtimisel, neile lisaks soomlased Nybergi eestvedamisel ning Venemaa meeskond Vladimir Lipavski juhtimisel. Omavahel läksid kokku Sepp-Pomerants ja Nyberg-Lipavski. Poolfinaalide võidud tulid parema paadikäsitsemisega silma paistnud Sepa meeskonnale 2:0 ning väga tasavägise heitluse napilt võitnud Lipavski meeskonnale 2:1.

Finaalis olid vastamisi Sepp-Lipavski ja pronksimatšis Pomerants-Nyberg. Sepa meeskond võitis kolmest finaalsõidust kaks, ühe võidu võtnud Lipavski tiim lõpetas võistlused teise kohaga. Kolmas koht läks Nybergi meeskonnale ning Pomerantsi paatkond lõpetas võistlused tubli 4. kohaga.

Match Race kujutab endast meeskondade kahevõitlust: 3-5 liikmelised tiimid võistlevad üks-ühe vastu ning võitlusest väljub üks meeskond võitjana ja teine kaotajana. Seega võtavad igas sõidus mõõtu korraga kaks meeskonda ning ei toimu suuri ühisstarte, nagu purjetamises üldiselt tavaks. Kuna paadid on identsed ning võistlusrada lühike ja tempokas, saab regati võita vaid see meeskond, kellel on läbimõelduim strateegia ja kavalaim taktika, parimad tehnilised oskused ning sujuvaim meeskonnatöö.

Tulemused:http://www.puri.ee/….tulemused.pdf

Lisainformatsioon:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.