St. Iv – võistlus on alanud

5. juulil lahkus TSR laevastik Gdynjast, et suunduda võidusõidu starti. Laevastiku sadamast lahkumist oli kogunenud vaatama üle miljoni pealtvaataja (TSR koduleht).

Ilm oli igati soodne – päikesepaiste ja vaikselt jõudu koguv briis, mis stardihetkeks puhus 12-18 sõlme NNE. Tall Ships Race 2009 esimese võidusõidu Gdynja – St. Peterburg start anti tunniajase hilinemisega kell 18.00 kohaliku aja järgi.

Ligikaudu 12 tundi pärast starti juhtis üldarvestuses võistlust A klassi kuuluv Vene purjekas Mir. Teisel kohal on C klassi kuuluv brittide 26 meetri pikkune ja kahemastiline Ebb Tide ja kolmandal kohal on meie St.Iv, kes samuti C klassis võistleb (http://www.tallshipsraces.com/balticresults/).

Hommikuse ilmateate kohaselt on järgmiseks 24 tunniks võistlejatel oodata kerget vihma ja SE tuult, mis pöördub lõunasse SSW ning eeldatav tuulekiirus on ligikaudu 20m sekundis.

St. Ivi meeskond on esimesel etapil: kapten Margus Zahharov, vanemabi Helen Ormus, madrused: Linda Marie Ormus, Liivika Näks, Kristjan Kaurla, Madis Rallmann, Alo Kask.

Üksikasjalisemat teavet loodame võistluse käigust saada, kui St. Iv jõuab Eesti vetesse ja internetiühenduse saab.

Tervitades,

St. Iv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.