Karpak on Kielis avapäeva järel teine

Saksamaal Kielis algas laupäeval olümpiapurjetamise MK-sarja eelviimane, kuues etapp Kieler Woche olümpiaklasside regatt, kus Finn-klassi purjetaja Deniss Karpak asetseb pärast esimest võistluspäeva 2. kohal, Argo Vooremaa Laseril 9. kohal ja naiste 470 klassis sõitvad õed Umbid 11. kohal.

finn3.jpg

Fotol: Deniss Karpak Finnil. Autor: erakogu

Finn klassis alustas Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) esimeses sõidus 2. kohaga, Harles Liiv (ESS Kalev Jahtklubi) 50. kohaga. Esimese sõidu võiduga on avapäeva järel liidripositsioonil poolakas Rafal Szukiel. Kokku võistleb Finnil 64 purjetajat.

Laser klassis on Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool) avapäeva 2.
ja 10. kohaga 12 punktiga kokku 9. kohal, Karl-Martin Rammo (ROPK) on 25. ja 33. kohaga kokku 58 punktiga 92. kohal, Alan Kõdar (S4G) 46. ja 47. kohaga kokku 93 punktiga 146. kohal. Juhib britt Paul Goodison 2 punktiga kahe sõiduvõidu järel. Laser klassis võistleb 153 purjetajat.

Naiste 470 klassis saavutasid õed Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) esimese päeva sõitudes 7 ja 13 koha ning asuvad 20 punktiga 11. kohal.
Liidripositsiooni hoiavad taanlannad Henriette Koch ja Lene Sommer 3 punktiga. Võistlemas on 20 paatkonda.

20. juunil alanud purjetamise MK-sarja kuues etapp Kieler Woche olümpiaklasside regatt kulmineerub kolmapäeval, 24. juunil medalisõitudega, kuhu pääseb igas klassis 10 parimat, kes selgitatakse välja eelmiste päevade võistlussõitude tulemuste põhjal.

Purjetamise maailmakarikasarjast

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse esimest korda tänavu. Sari koosneb seitsmest etapist, sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist neli paremat tulemust. Sarja avaetapp peeti detsembris Austraalias – Sail Melbourne The Asia Pacific Regatta, jaanuari lõpus toimus USA-s Rolex Miami olümpiaklasside regatt. Kolmandaks etapiks oli aprillikuine Printsess Sofia Karikas Hispaanias Palma de Mallorcal ning neljandaks etapiks kohe pärast  seda toimunud Semaine Olympique Francaise regatt Hyeres'is Prantsusmaal. Viies etapp – Delta Lloyd Regatta peeti mai lõpus Hollandis Medemblikis. Hetkel käimasolev Kieler Woche regatt on sarja eelviimane etapp. Viimaseks, seitsmendaks etapiks on Skandia Sail For Gold Regatta Suurbritannias Weymouthis ja Portlandis 14.-19. septembril. Maailmakarikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Pärast esimest viite etappi on Eesti purjetajate MK-sarja kohad järgmised:
klassis Finn Deniss Karpak 14. koht (osalejaid kokku 120), klassis 470 naised Marjaliisa Umb – Elise Umb 23. koht (osalevaid paatkondi kokku 70).

Kieler Woche koduleht ja tulemused:
http://www.kieler-woche.de/eng/livecenter/olympic.php

Purjetamise maailmakarikasarja koduleht:
http://www.sailing.org/isafsailingworldcup.php

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.