Õed Umbid 470 klassi EM-il avapäeva järel 16. kohal

Austrias Traunsee järvel algasid esmaspäeval, 8. juunil 470 klassi Euroopa meistrivõistlused, kus õed Umbid asetsevad pärast esimest võistluspäeva naiste arvestuses 16. kohal.

Marjaliisa ja Elise Umb said esimese päeva kolmes võistlussõidus kirja kohad 19, 13 ja 24 ning paiknevad hetkel 56 punktiga 39 võistleva naiskonna hulgas 16. positsioonil. Juhtimas on kaks sõiduvõitu noppinud itaallannad Giulia Conti ja Giovanna Micol 8 punktiga. Neile järgnevad samuti 8 punktiga ning ühe sõiduvõiduga Ai Kondo ja Wakako Tabata Jaapanist. Kolmandal kohal asetsevad 17 punktiga Anthi Economou ja Olga Tsigaridi Kreekast.

Meeste- ja segapaatkondade hulgas on 10 punktiga liidripositsioonil Sime Fantela ja Igor Marenic Horvaatiast. Teisel kohal paiknevad 17 punktiga Fabio Zeni ja Nicola Pitanti Itaaliast ning kolmandal 21 punktiga Harada Ryunosuke ja Yoshida Yugo Jaapanist. Võistlemas on 82 paatkonda.

8.-14. juunini toimuvatel 470 klassi Euroopa meistrivõistlustel on võistlemas 121 paatkonda, esindades 30 eri rahvust. Meeste ja segapaatkondi on osalemas 82 ning naiste paatkondi 39.

8.-10. juunil on kavas pidada kvalifikatsioonisõidud, millele järgnevad 11.-14. juunil finaalseeria ning medalisõidud, kuhu pääsevad eelmiste päevade võistlussõitude tulemuste põhjal selgunud parimad paatkonnad.

470 klassi EM-i koduleht ja tulemused: http://www.traunseewoche.at/….

Eesti purjetamiskoondist toetavad Starter, Nordecon, KSA, LTT, Tallinna Sadam, Matek, Eesti Loots, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Olümpiakomitee.

umbid1.jpg

Fotol: õed Umbid võistlemas. Foto autor: Guillaume Durand

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.