Mati Sepa agressiivsus tegi võistlusel puhta töö

Nädalavahetusel Tallinna lahel peetud hooaja esimese matchrace võistluse Icebreaker võitis Mati Sepp 9 sõiduvõiduga.

Tallinna lahele tulid 25. ja 26. aprillil purjetama mitmed naaberriikide tugevamad purjetajad, nende hulgas kahel olümpial võistelnud ja eelmisel aastal Laser Radial klassis Euroopa meistriks kroonitud Sari Multala. Lisaks olid kohal Soome matsvõistluse number 2 Olli-Pekka Lumijärvi ja Soome number 3 Antti Luhta oma meeskondadega. Eestlastest olid võistlustules Mati Sepp ja Peter Sharashkin meeskondadega.

Võitja Mati Sepp kiitis konkurentide tugevust. "Erilist tähelepanu vajas Olli-Pekka Lumijärvi meeskonna alistamine. Teadsime, et stardieelne võitlus on Lumijärvi vastu määrava tähtsusega ja alustasime kohe väga agressiivselt. Plaan õnnestus ja stardiliini ületasime esimesena meie, edasine oli olukorra kontrollimine kuni finišini välja." Laupäeval kogesid võistlejad päikesepaistet ja tuult 3-4 m/s. Pühapäeval puhus keerutav ja pagiline soe lõunatuul 7-8 m/s.

Kahe päeva jooksul pidas iga meeskond maha ühe matsi iga konkurendiga, saades pühapäeva õhtuks kirja võitude ja kaotuste suhte. Võrdse võitude ja kaotuste suhte korral otsustas paremuse omavahelise matsi tulemus.

Ice Breaker Cup tulemused:

1. Mati Sepp (EST) 9-0

2. Olli-Pekka Lumijärvi (FIN-DEN) 8-1

3. Antti Luhta (FIN) 6-3

4. Robert Nyberg (FIN) 6-3

5. Peter Sharashkin (EST) 6-3

6. Jon Bäckman (FIN) 4-5

7. Sari Multala (FIN) 3-6

8. Andrejs Buls (LAT) 3-6

9. Susanna Kukkonen (FIN) 2-7

10. Marianne Heinonen (FIN) 0-9

 winners of Icebreaker Cup 2009

Võitjad: esiplaanil Mati Sepp meeskonnaga koosseisus Tiit Vihul, Janno Hool ja Raul Grigorjev.

Parem-vasak halsi situatsioonis murdus ühel purjekal mast. Foto: Priit Rüütel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.