Muhu valda kerkib väikesadamaid kui seeni

Täna hommikul ilmus uudis Koguva sadama uuendamise kohta.

Ain Lember, Oma Saar:

MTÜ Ankur sai ettevõtluse arendamise sihtasutuse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist Koguva kalasadama rekonstrueerimiseks 7,5 miljonit krooni.

"Ehitustööd Koguval algavad juba sel nädalal," ütles Oma Saarele MTÜ Ankur juhatuse liige Ragnar Põllu, kelle sõnul saab eraomandis olev sadam valmis juba sel aastal ja läheb koos omafinantseeringuga maksma ligi 9 miljonit krooni.

Koguva sadam linnulennult 

Foto: Ann Tenno, www.anntenno.ee

Suuremalt jaolt suveks lõppevate rekonstrueerimistööde käigus tehakse korda olemasolev kai ja ehitatakse kaks lisaks. Sadama akvatoorium suureneb poole võrra, samuti rajatakse lainemurdja ning puhastatakse laeva sissesõidutee. Sadam on võimeline korraga vastu võtma kuni 30 alust.

Sadamahoone ehitamisega tegeleb Ragnar Põllule kuuluv ettevõte Postman ja Postman OÜ. Sadamahoone on võimeline majutama bussitäie inimesi ja sinna tuleb ka restoran.

Koguva sadam aastal 2005

Foto: Hannes Pehlak, Läänemaa Linnuklubi galeriist.

Koguva sadam on viie mehe eravaldus ja seda majandab viieliikmeline MTÜ Ankur. Praegu on Muhu saarel kavandamisel teistegi väikesadamate rekonstrueerimine. Sel aastal alustab tegevust Muhu Lõunaranna sadam Simistes, Saarte Liinid plaanib suurt investeeringut Kuivastu jahisadamas. Sadamaehituse plaane peetakse ka Pallasmaal ja Seaninal.

Saaremaa hakkab selles osas Muhust maha jääma? Väinameri, hoia alt!

EAS. Saaremaa sadamad. KAART.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.