Lepik, Randmaa ja Tagu võtsid jääpurjetamise juunioride Euroopa Karikal kolmikvõidu

dn-stardis.jpg

Fotol: DN jääpurjekad stardis

Laupäeval Rootsis Glani järvel peetud Euroopa Juunioride Karikal jätkasid võidukäiku Eesti jääpurjetajad, saades DN klassis kolmikvõidu. Karikavõidu võttis Karen Lepik, kes edestas hõbedale sõitnud Rando Randmaad ja pronksile tulnud Karl-Hannes Tagu.

Eile lõppenud juunioride MM-il tiitlivõitjaks tulnud Jaan Akermann leppis seekord 8. kohaga.

„Väga hea tunne on kõiki võita. Ühtlasi näitab see, et poisid ei ole nii tugevad, nagu nad ise arvavad," rõõmustas Karen Lepik. Euroopa Karikavõistlust domineerinud raske rada ja vaikne tuul Lepikut ei heidutanud. „Minu kehakaalu jaoks olid olud just väga head, suuremad mehed vajusid pigem läbi. Ja sel ajal, kui olud sundisid teisi aeglaseks, sain mina liikuda," lisas Lepik.

DN juunioride klassis osalesid Eesti jääpurjetajatest veel Karl-Robert Trink (PJK), Marek Lentsius (JK "Merikotkas"), Gert Skatškov (JK "Merikotkas"), Jürgen Kukk (JK "Merikotkas") ja Hardi Laurits (JK "Merikotkas"). Ice-Optimist noorteklassis võistlesid eestlastest Hanno Toomla (JK "Merikotkas"), Eigo Helimets (JK "Merikotkas"), Johanna Saareke (PJK), Johannes Puusepp (PJK), Lisanna Unt (TKJ) ja Ken Kaur (TKJ).

Reedel lõppenud juunioride MM-il DN klassis vallutasid samuti poodiumi eestlased. Jaan Akermann kaitses edukalt juunioride maailmameistritiitlit DN klassis, hõbemedalile sõitis Rando Randmaa ning pronksi pälvis Karl-Hannes Tagu. Karen Lepik sai 20. koha.

Järgmisel aastal saab südikatele jääpurjetajatele kaasa elada kodumaal, kuna juuniorite MM ja EM 2010 toimuvad Pärnus.

Eesti jääpurjetajate osalemist toetasid Pärnumaa Kultuurkapital, Eesti Jahtklubide Liit, Pärnu Jahtklubi, Tallink ja Aivar Tuulberg.

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

One thought to “Lepik, Randmaa ja Tagu võtsid jääpurjetamise juunioride Euroopa Karikal kolmikvõidu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.