4 thoughts to “The Maritime Security Centre – informatsioon piraatluse kohta”

 1. Lootusetu olukord. Hoolimata üsnagi märkimisväärsest militaarlaevastiku kohalolekust on sellel aastal on olnud juba pea 30 rünnakut.

  Väljastpoolt paistab, et probleemiga tegeletakse- mitmed riigid saadavad kohale oma laevastikke, ära on suudetud hoida kümmekond rünnakut.

  Tegelikult ei suudeta seda sellisel viisil piraatluse probleemi lahendada. Põhjusi on palju. Piraadid on väga mobiilsed ja tegutsevad suurel merealal; erinevate sõjalaevastike vahel puudub poliitilistel põhjustel koordineeritud tegevus; merejõududel ei ole soovi otseselt sekkuda kaaperdatud laeva vabastamiseks, kuna rahvusvaheline seadusandlus on puudulik ja õigus jääb piraatidele; merejõud ei paku relvastatud konvoeerimisteenust.

  Mis puutub Eesti osalusse, siis võin eksida, aga olen nagu kuulnud, et riik toetab EU NAVFOR missiooni rahaliselt.

 2. Tarmo, kas oled ka kuulnud, kes on Somaalia piraatluse tegelikud juhid? Ei taha uskuda, et kohalikud kalamehed/röövlid on selle “mastermind’id”.

 3. Vaadake filmi Vereteemant (Blood Diamond, Warner Bros. Pictures, 2007), umbes samamoodi viivad selles võrgus niidid sõbralike liidu- ja liitlasriikide korrumpeerunud poliitikute toel ahnete ärihiidudeni. Film American Gangster (Universal Studios, 2007) ülelombi niidistiku näide, kuidas asjad tegelikult käivad.

 4. Leidsin Eesti Saatkonna (Washington) kodulehelt (http://www.estemb.org/security_policy) järgmise teksti:

  “The other two EU military operations-the EUFOR mission started last year in Chad and based in the Republic of South Africa and the EU maritime operation EU NAVFOR Atlanta, which is fighting against Somali pirates-are supported by Estonia only politically due to lack of resources.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.