Oktoobritorm kandis laevatükeldajad madalale

Sõrve sääre lähedal Kreeka laeva tükeldamisel kasutatud ujuvkraana PC-69 triivis madalale oktoobri lõpul.

Oma Saar 18.11.08

Kraana omanikfirma Priva Holding juhatuse liige Indrek Haavel küsis paar nädalat hiljem Saaremaa keskkonnateenistuselt luba päästetööde tegemiseks, kuna Möldri laht ja selle kaldaala asuvad Riksu ranniku loodus- ja linnuala koosseisus.

Ujuvkraanalt tuleb kaldale tuua liigne last, milleks omanik kavatseb kasutada väikest parvlaeva, veoautot ja lasti äravedamiseks traktorit.
Keskkonnateenistuse juhataja Raivo Kallas lubas päästetöid teha tingimusel, et kraana last tuuakse parvlaevaga vanasse Möldri küla sadamakohta ja veetakse sealt minema mööda olemasolevaid teid.

Ujuvkraana triivis madalikule 24. oktoobri tormiga. Kraanat ja samas madalikul olnud puksiiri pildistanud Gerto rääkis Oma Saarele, et kraana on kaldast umbes 100 meetri kaugusel, kus võib veesügavus olla vahest mehele põlvini.

Sama sügavas vees oli kinni ka kraanat pukseerinud laev.

Andres Sepp, Oma Saar 18.11.08 

Foto: Gerto, Saarlane.ee

Vrakki lammutati juba kolmandat suve. Juulis-augustis 2006 alustas Ecosalvager prooviprojektiga kuulsal Kreeklaseks kutsutaval vrakil Saaremaa rannikul Sõrve sääre juures. Aluse tegelik nimi on Alta ja see ehitati 1957. aastal Göteborgis Rootsis. Kreeklaseks kutsutakse vrakki seetõttu, et laev seilas Kreeka lipu all. Laev sattus madalale 29. novembril 1980.

Loe lisa: Kalev.ee, Oma Saar, Postimees.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Oktoobritorm kandis laevatükeldajad madalale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.