Eesti purjetajaid toetavad Samsung, KSA Silmakeskus ja Silberauto

Eesti Jahtklubide Liit (EJL) sõlmis algavaks hooajaks uued lepingud kuldsponsori Samsung Electronics Eestiga  ja purjelauakoondise sponsori KSA Silmakeskusega, purjetajate ametlikuks autopartneriks sai Silberauto.

Eesti Jahtklubide Liidu juhatuse liikmele Krista Kruuvile tegi heameelt, et pikemaajalistele sponsoritele on lisandunud ka uued toetajad. „Meie sponsorite lojaalsus ning uute sponsorite tulek näitab, et purjetamine on tõusuteel. Loodame, et lisandunud sponsorid peavad meie koostööd piisavalt väärikaks, et seda ka edaspidi jätkata," ütles Kruuv.

Kruuv lisas, et kuigi hetkel elab sport olümpiamängude tähe all, panustavad sponsorid ka noortepurjetamise arengusse. „Eesti purjetamisel on olnud väga edukas olümpiatsükkel – oleme 2008. aasta mängudele välja sõitnud kaks kohta ning ootame sealt ka head tulemust. Ometi on väga tähtis see, et meie sponsorid aitavad arendada noortesporti ja toetada ka neid sportlasi, kes olümpiamängudele seekord veel ei kvalifitseerunud, ent loodetavasti võtavad osa juba järgmistest," lausus Kruuv.purjetajad.jpg

Kuldsponsor Samsungiga sai Eesti Jahtklubide Liidu koostöö alguse 2007. aastal, maailmas on Samsungil erinevate spordiürituste toetamisel ligi 20-aastane ajalugu. Samsung Electronics Eesti esinduse juht Ursel Velve rääkis, et mullu alustati just purjespordi toetamist seetõttu, et Eesti Jahtklubide Liidul oli täpne ja ambitsioonikas nägemus alaliidu arengust ning kasvamas on noori võimekaid purjetajaid, kes EJL strateegia ja sponsorite toetuse abil saavad areneda ning täita oma unistused ja eesmärgid. „Eelmisel aastal sujus meie koostöö väga hästi ning kaks olümpiapiletit näitavad, et EJL on oma strateegias õigel teel. Seetõttu otsustas Samsung jätkata ka tänavu Eesti Jahklubide Liidu kuldsponsorina ning toetada läbi selle Eesti purjetamist, noorsportlaste arengut ja olla rahaliselt abiks Samsung Eesti Karikasarja korraldamisel," ütles Velve.

Purjelauakoondise sponsor KSA Silmakeskus asub sponsoreerima purjelauakoondise RS:X ja noorte Techno 293 klasside surfareid. KSA Silmakeskuse tegevjuhi Mairi Tamme sõnul on ettevõte huviga jälginud nii sportlaste arengut võistlustel kui ka EJL-i enda kiiret arengut. „Oleme Eesti Jahtklubide Liitu toetanud juba 3 aastat. Suur osa KSA:) Silmakeskuse töötajatest tegeleb ise purjetamisega ja oleme alati hingega omadele kaasa elanud. Kõik Eesti purjetajad on näidanud ja tõestanud oma suurepärast vormi ja saavutustahet. Soovime, et nendel ei jääks ükski soov täitumata ja tuleks edukas hooaeg ning hoiame omadele pöialt nii olümpial kui ka treeningutel," ütles Tamm.

Silberauto annab Eesti Jahtklubide Liidu kasutusse minibussi Mercedes-Benz Vito. „Silberauto on toetanud 2001. aastast purjelaudureid ning nüüd, mil Eesti purjelaudur on sõitnud välja koha olümpiale, on Eesti Jahtklubide Liidu toetamine meie jaoks loogiline jätk. Nii olemegi jõudnud purjetajate autopartneriks," rääkis Silberauto müügidirektor Alar Vettik.

Eesti Jahtklubide Liidu sponsorid on ka Tallinna Sadam, AS Liviko, AS LTT, Marinepool, OÜ Matek, AS NG Investeeringud. Purjesporti toetavad samuti Eesti Olümpiakomitee, Kultuuriministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu ning Eesti Kultuurkapital.

Lisatud fotol: Mercedes-Benz Vitoga poseerivad Eesti purjetamiskoondise uues vormiriietuses (vasakult): 470 klassi naiskond Marjaliisa Umb ja Elise Umb, Silberauto müügidirektor Alar Vettik, olümpiakoondise kandidaadid Laser-klassis Deniss Karpak ja purjelaudade RS:X klassis Johannes Ahun ning purjelauakoondise treener Eerik Luka. Kõige ees Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas.

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.