Genesis projekt

Algas teise Genesis-klassi laeva ehitamine.

  • Et ehitada maailma suurimat kruiisilaeva, kulub kaks miljardit eurot
  • Genesis-klassi laev on ligi 400 meetrit pikk
  • Laeva konstruktsioon on hiiglaslik kolmemõõtmeline puzzle
  • 30 000 joonist kulub sellise laeva kavandamiseks

4. veebruaril 2008. a algas teise maailma suurima ujuva puhkusresordi ehitamine Turu laevatehases. Laev on sõsarlaevaks Genesis I'le. Laevafirma hoiab suures saladuses laeva interjööri ja milliseid uuendusi laev sisaldab.

Royal Caribbean on tellinud Aker Yards 'ilt kaks laeva, mis peavad valmima 2009 ja 2010 aastal. ''Kolossaalsed'' ja ''Võimsad'' on sõnad mida nende kahe hiiglase puhul kasutatud on. Tõsi on, et need kaks laeva astuvad hiiglasliku sammu laevaehituse tulevikku. Laevade hinnasildil on kirjas kaks miljardit eurot. Kuigi Aker Yards 'il on kogemusi maailma suurimate kruiisilaevad ehitamisel, nõuavad need kaks laeva põhjalikke ettevalmistusi.

Laevad on 47 meetrit laiad ja 360 meetrit pikad, 40 meetrit pikemad kui Eiffeli torn. Kõrgus üle veepiiri saab olema 65 meetrit. Selle suure väljakutse ehitamine on võrreldav kolmemõõtmelise puzzle kokkupanemisega.

Üks laev sisaldab 180 tohutut ''klotsi'', milledest suurim on 22 meetrit pikk ja 30 meetrit lai ja kaalub 600 tonni. Laeva veeväljasurve oleks võrreldav kaheteistkümne Eiffeli torni raskusega.

Laeva disainib umbes 500 disainerit. Laeva projekteerime algas juba paar aastat enne lepingu sõlmimist. Laeva kontseptuaalne disain on välja töödatud Aker Yards'i poolt, kes omakorda tegi koostööd Royal Caribbean 'iga. Põhidisain nõudis 3000 joonist, mehhaaniline omakorda 30 000 joonist. Kui võtta laias laastus seda ehitust siis kuluks 1000-l inimesel laeva ehitamiseks 12 aastat. Laeva ehitusse on kaasatud 600 varustaja-firmat, millest 32 on disainipoolsed. Kui laev 2009. aastal Turust Miamisse sõidab siis saab sellest olema Soome suurim eksporttoode üldse.

Aker Yards

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.