Eesti Mereakadeemia Vabariigi Valitsuse istungil jälle teemaks

Tänasel Vabariigi Valitsuse istungil oli üheks teemaks jälle Eesti Mereakadeemia. Kiideti heaks Mereakadeemia põhimääruse muudatus, millega arvati nõukogu koosseisust välja korralised professorid:

Kell: 10:51, 18.05.2006
Valitsuse poolt heaks kiidetud muudatustega Eesti Mereakadeemia põhimääruses arvatakse mereakadeemia nõukogu koosseisust välja korralised professorid ja tasakaalustatakse sellega Eesti Mereakadeemia kõrgeima kollegiaalse juhtimisorgani koosseisu. Muudatus tuleneb sellest, et seni kehtinud nõukogu koosseisu puhul on tekkinud olukord, kus akadeemia põhiprofiili ehk laevaohvitseride õppeliinide liikmeskond on nõukogus võrreldes teiste erialade ning üld-ja alusainete teaduskonnaga ebapiisavalt esindatud.

Sellega on välja arvatud nõukogust kui akadeemia kõrgemast juhtivast organist kõik doktorikraadiga õppejõud… Sügisel terenduva magistriõppe valguses on see käik natuke imelik.

5 thoughts to “Eesti Mereakadeemia Vabariigi Valitsuse istungil jälle teemaks”

 1. Seepärast viivitataksegi rektori valimisega, on ju eelnevalt vaja sättida nii, et valimised kellegi huvides soodsa suuna võtaks.
  Varasemate uudiste taustal tekib hoopis kahtlus, et eesmärk on mereakadeemia äriühinguks teha (Tallinna- Aegna liin, kalapüük, oma sadam ja laevastik, antarktikale reisimine jms.), aga mitte akadeemiana jätkata.

 2. Väike korrektuur.

  Valitsuse poolt heaks kiidetud muudatustega Eesti Mereakadeemia põhimääruses arvatakse mereakadeemia nõukogu koosseisust välja inimesed kellel on oma arvamus ja tasakaalustatakse sellega Eesti Mereakadeemia kõrgeima kollegiaalse juhtimisorgani koosseisu. Muudatus tuleneb sellest, et seni kehtinud nõukogu koosseisu puhul on tekkinud olukord, kus akadeemia nõukogu ei olegi 100% hr Lemberi ja Järvelaiu seisukohtadega nõus.

  Hästi tehtud.

 3. Lugupeetavad. See kõik, mis momendil sünnib Mereakadeemias ja sellega seonduvalt tehakse ju tarkade(kraadiga)inimeste säästmise nimel. Me kõik teame vanasõna, et üks loll võib rohkem küsida kui sada tarka vastata. Nüüd kujutagem pilti, mis oli välja kujunenud Mereakadeemia nõukogus. Küsimustele vastajate ring oli jäänud vähemusse ja kui ebakompentents(õppetöö korraldamise küsimustes) ja nõukogu ükskõiksus(vaikiv nõusolek ükskõk millega) Mereakadeemias lokkab ka täna, siis ainuõige lahendus normaalseid inimesi säästa ongi nad lihtsaltnõukogust vaja välja visata. Tuuleveskitega pole ju mõtet võidelda.
  PS! Närvirakud ei taastu

 4. aasta oli vist siis 2003.. kui Lember ise need professorid nõukokku tõi.

  3a möödas ja enam pole vaja, pole lojaalsed, mõtlevad oma peaga..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.