Mereakadeemia juhtkonnal suured plaanid

Lugesin Hiiu Lehest artiklit mõne päeva tagusest suursündmusest. Paistab, et mereakadeemial läheb hästi ja suurte plaanide teostumiseks ei paista mingeid takistusi olevat. Edu.

Hiiu Leht: Pedassaarest saab EMA Hiiumaa praktikabaas

Reedel Eesti Mereakadeemiale (EMA) pidulikult üle antud traaler hakkab paiknema Suursadamas. Nii akadeemia merekooli kui tehnikumi õppureid hakkab juhendama tehnikumi õppejõud, endine Dagomari mehaanik Kaljo Apri. Esimesed akadeemia üliõpilased saabuvad Hiiumaale praktikale juba kolmapäeval.

ASi Dagomar traallaev Pedassaare on EMA päevinäinud ja juba vanade laevade registrisse kantud Juku järel teine laev, mida hakatakse meremeeste koolitamiseks kasutama. Euroopa Liit maksab ASile Dagomar laeva õppeotstarbeks üleandmise eest 8 miljonit krooni. Lähiajal peaks Saaremaa kaluritelt tulema akadeemiale veel üks PRIA toetusega laev. Juba on olemas kaitsejõududega eelkokkulepe, et kool saab endale mahakandmisele mineva Taani päritolu mereväelaeva Ahti.

Ja siis lisaks teemale:

Mereakadeemia arenguhüpe

Peeter Järvelaid, kes on akadeemia koduleheküljel veel kirjas rektori kohusetäitjana, jagas visiitkaarte, millel on juba kirjas rektori ametikoht, ning ütles, et käesolev aasta paistab kujunevat mereakadeemiale tõeliselt murranguliseks.

“Mereakadeemial on olnud unistus saada Tallinnas mere äärde ja saada oma laevastik. Nüüd on meil suur lootus, et mereakadeemia koos merekooliga saab tulevikus Koplis jagada sadamat koos piirivalvega. Tänane päev on osa sellest, et saada koolile oma laevastik. Oleme astumas ka õppes suurt sammu edasi. Ilmselt hakkame teenindama Tallinna- Aegna liini ja kala püüdmist õppima kala püüdes,” rääkis rektor.

Aga siis nad sattusid hoogu:

Veel on kooli kaitseväe juhataja Tarmo Kõutsiga eelkokkulepe, et mahakandmisele minev Taani päritolu mereväelaev Ahti antakse mereakadeemiale. Siis planeerib kool ette võtta Antarktika ekspeditsiooni.

Harda Roosna on kena artikli kokku pannud. Loe lähemalt siit.

Mairold

meremees ja sulesepp

2 thoughts to “Mereakadeemia juhtkonnal suured plaanid”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.