Hobimeresõidu hooaeg alanud.

Juba paar nädalat käib kaatrite- ja jahiomanike hulgas aktiivsem sagimine, mõned on oma alused vette saanud, mõned veel kõpitsevad sõidukeid merekorda. Juba Kipperi foorumis on märgata infovahetuse tulva kasvu ja Pirita sadama poodides on üha rohkem ostjaid.

Kui veel mahti, oleks mõistlik üle vaadata lähimeresõiduga seotud nõuded. Kõige lihtsamini saab neid Veeteede Ameti kodulehelt. VA andis välja uuendatud “Huvisõitjatele Soovitatavad Liikumisteed” infolehed. Tallinna lahe väljaannet on uuendatud, aga on lisandunud ka Pärnu, Haapsalu ja Suure Katla piirkonna omad. Peaks suuremates jahisadamates saadaval olema.

NB! A4 suurused kaardiinfod ei ole navigeerimiseks. Nendel on soovitatavad laevateed ja mitmesuguste merega seotud asutuste kontaktandmed sh. Merevalvekeskuse oma.

Loe ka MB varasemat kirjutist siit. Mõnusat loksumist lainetel!

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Hobimeresõidu hooaeg alanud.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.